Sjajan valentinovski nastup Massima u zagrebačkoj Laubi
16. veljače 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Sjajan valentinovski nastup Massima u zagrebačkoj Laubi

„Pjevat ću dok suze me ne zabole… ljubit ću dok usne mi ne izgore…“ upravo tim riječima možemo sažeti emocije koje su Massimo i publika podijelili na odličnom valentinovskom koncertu održanom 14. veljače u zagrebačkoj Laubi.

Konceptualni spoj dvije umjetnosti – glazbe i likove umjetnosti – nastao je u suradnji s Laubom. Iz njihovog bogatog fundusa umjetnina odabrani i izloženi su radovi autora Brace Dimitrijevića, Daniela Kovača, Zlatka Kopljara, Ivana Kožarića, Ivana Fijolića, Oko i Siniše Majkusa, dajući prostoru dodatnu karizmu.
Večer je Massimo otvorio posvetom Lou Reedu, s pjesmom „Satellite of Love“, a upravo je jedan od odabranih radova, u obliku satelita, već tada dao do znanja da ćemo odlebdjeti do zvijezda i natrag.

Uslijedio je red hitova od „Dodirni me slučajno“, „Sjaj u tami“, „Tišina“…  Prvi set zatvoren je pjesmom „Samo za tvoje oči“, a u pauzi publici je ostavljena prilika da se pobliže upozna s prostorom i intrigantim skulpturama. Za cijelo vrijeme muziciranja igrajući se svjetlom i sjenom, bojom i poroznim oblicima, umjetnost je doslovno bila ispisana na rustikalnim zidovima Laube, dodajući Massimovoj interpretaciji novi šarm.

 

Uz Massimov bend, kao glazbeni gost koncerta istaknuo se Igor Geržina koji je svojim saksofonom obojao nekoliko pjesama, a istaknut ćemo izvedbu novog radijskog singla „1000 ljudi“ kojim Massimo za proljeće/ljeto 2017. najavljuje objavljivanje novog studijskog albuma.
Drugi set pjesama dodatno je zagrijao vruću atmosferu u Laubi. Već prilično udomaćena publika uživala je plešući uz ritmove „Stranca u noći“, „Iz jednog pogleda“, „Odjednom ti“ pa sve do bisa koji je zatvoren s posebno emotivnom izvedbom pjesme „Krug u žitu“.

Kao što Massimo često puta zna reći da je njegov uspjeh rezultat timskog rada, tako je bilo i ovog puta. Majstor svjetla bio je Reno Raos, tehnički dio odradila je ekipa Lite Proma, a ton majstor je bio Dragutin Smokrović Smokva, a iskoristili bi priliku da se zahvalimo i Martiniju koji je pomogao da se ovaj glazbeni uzlet realizira u jedan od ponajboljih koncerata ove godine.

Izvor: Aquarius Records

Foto: Mario Guček Andromak