Funk. Groove. The Bastardz, Bane i Songkillersi – pogledaj novi video spot!
22. veljače 2017.
Nikola Knežević (2207 Članci)
Podijeli

Funk. Groove. The Bastardz, Bane i Songkillersi – pogledaj novi video spot!

Ovo je prva suradnja grupa The Bastardz i Songkillers, a pjesma “Pola tebi, pola meni” već polako osvaja radijske etere.

Prvi zajednički singl „Pola tebi, pola meni“ demonstracija je spomenute forme u naslovu, a zašto su do kolaboracije dva najjača funk benda u Hrvatskoj trebala proći desetljeća, frontman Songkillersa Željko Banić Bane kaže: „Jex i ja vrtimo sličan film, krećemo se u istim glazbenim krugovima. 2008. godine u otprilike isto vrijeme svirao je gitare na mom albumu i zadnjem albumu Dina Dvornika, a ja sam Bastardzima pjevao prateće vokale. Valjda su nam godine osim šarma donijele i neku dodatnu pamet koja generira nove ideje.“ 

Snimljene su dvije verzije pjesme – fenomenalna “organic funk” verzija (aranžman Zoran Jaeger Jex) i moderno plesna “electro funk” verzija u aranžmanu Predraga Martinjaka.

Glazba Zorana Jaegera Jexa bila je dovoljno jak magnet za Predraga Martinjaka Peggya, bivšeg člana Songkillersa, da napiše provokativan tekst o odnosu prostituke i svodnika, a Jex i Peggy nisu puno dvojili tko će publici prenijeti autorsku zamisao pjesme – Bane je svojim prepoznatljivim vokalom velikog interpretativnog dosega savršeno dočarao čovjeka s društvenog dna, koji ne zna za drugačiji život osim onoga na rubu zakona. „Ovo je prva pjesma koju pjevam, a da nisam autorski involviran, što dovoljno govori koliko me oduševila.“, otkriva Bane koji je u pjesmi „Pola tebi, pola meni“ osim vokalnog pokazao i gitarističko umijeće.

Za realizaciju spota je – ne bi vjerovali – opet bio zadužen Predrag Martinjak Peggy, koji je s Hrvojem Banićen režirao i složio spot pun ironičnog odmaka od stvarnosti. Posebno se ističe utjelovljenje lika i plesa Radiofonika – imaginarnog radio plesača i pokretačke snage ove verzije singla. I dok je Jex staloženi vozač koji Baneta vozi do cilja – Ksenija Gašparac Makvić je morala podnositi ekstravagantnost i maniju Baneta i Radiofonika.

Izvor: Aquarius Records