Turneja mjuzikla Mamma Mia počinje u Zadru, 3. ožujka
22. veljače 2017.
admin (58 Članci)
Podijeli

Turneja mjuzikla Mamma Mia počinje u Zadru, 3. ožujka

Mamma Mia u sklopu jadranske turneje stiže u Zadar Ulaznice valja nabaviti na vrijeme!

U utorak, 21. veljače je u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, održana konferencija za novinare povodom početka jadranske turneje mjuzikla Mamma Mia kazališta Komedija.

Hit mjuzikl Mamma Mia 3. ožujka dolazi u Zadar u dvoranu Krešimir Ćosić.

Zvijezda predstave Ervin Baučić, direktor marketinga kazališta Komedija Miljenko Puljić, te članica plesnog anasambla iz predstave Morana Paškiević, jučer su doputovali u Zadar samo kako bi tamošnjoj kazališnoj publici službeno i osobno na press konferenciji priopćili ovu vijest.

Velik je to događaj za kazališnu publiku, ne samo u Zadru već duž čitave jadranske turneje, jer predstave mjuzikla Mamma Mia bez iznimke su rasprodane. Publika diljem Hrvatske i svijeta obožava ovaj mjuzikl jer pršti pozitivnom energijom i bezvremenskim pjesmama kultne grupe ABBA.

U povijesti hrvatskog kazališta još se nije dogodilo da 20 000 ljudi čeka svoj red kako bi kupili ulaznice i pogledali predstavu !

Na press konferenciji Ervin Baučić još je jednom istaknuo kako je Mamma Mia pravi glazbeni praznik i predstava koju vrijedi pogledati. ”Mogu samo reći da sam sretan i ponosan što sam dio ovog ansambla. Mislim da govorim u ime svih svojih kolega kada kažem da je ova predstava stvarno nešto posebno. Bez obzira koliko puta ju odigrali i u kojem gradu publika je uvijek oduševljena. Pjevaju i plešu s nama što se stvarno u našem kazalištu ne viđa često. Nevjerojatno je kako se svaka pjesma fantastično uklopila u radnju. O kolegama mogu reći samo najbolje. Renata Sabljak, po meni, najbolja pjevačica u Hrvatskoj, nosi odlično predstavu i predivno je vidjeti kakvu energiju unosi u ulogu i drži cijeli ansambl.”, kazao je Ervin.

Miljenko Puljić podsjetio je da karte valja kupiti čim prije jer ih nije ostalo mnogo. Zahvalio je publici koja je ovaj mjuzikl uzdigla na razinu fenomena i podsjetio da u Zadar osim Ervina predstavu igra i impresivan broj kazališnih i estradnih imena: Renata Sabljak, Mila Elegović, Nina Kaić Madić, Elena Brumini, Dražen Bratulić, Ronald Žlabur i Luka Nižetić.

Kraljevina Švedska i Veleposlanstvo Švedske kazalištu Komedija odala je priznanje za promoviranje švedske kulture !

Osim toga je dodao: ”Moram napomenuti kako je ovaj mjuzikl napravljen potpuno drugačije od ostalih mjuzikala. On je napravljen na način da je uz popularne songove ABBA-e, napravljena prvo fabula, za razliku od ostalih gdje su napravljeni prvo songovi, a onda fabula. Pohvalio bi i kako je prije dva mjeseca kazalište Komedija posebno nagrađeno od Kraljevine Švedske i Veleposlanstva Švedske za promoviranje švedske kulture.”

Zašto je mjuzikl Mamma Mia baš tako dobra i hvaljenja predstava?

Na to pitanje najbolje je odgovorio direktor marketinga, Miljenko Puljić.

”Ovo je jedna optimistična predstava, a takvih je malo. Nakon što je pogledate, izaći će te iz kazališta s osmjehom na licima pa čak će te htjeti i za vrijeme gledanja predstave, zaplesati, a dosta često nam se i dogodi da publika ustane i zapleše. Nakon što predstava završi, pomislit će te kako predstava nije trajala predugo, niti prekratko, baš taman koliko vam je odgovaralo.”

Sama produkcija turneje je iznimno zahtjevna, samo postavljanje predstave u dvorani Višnjik trajat će čak dva dana, a radit će više od sto ljudi. Nabavljeni su posebni instrumenti, tehnologija, kupljen je poseban miks pult i to samo za potrebe gostovanja mjuzikla u gradovima koji su u sklopu ove hrvatske turneje.

I za kraj svakako treba spomenuti kako će organizatori turneje promovirati i humanitarnu udrugu Europa Donna Hrvatska, koja je dio Europske koalicije protiv raka dojke.

Nakon Zadra Mamma Mia dolazi i u sljedeće gradove: Poreč 17.03, Rijeka 19.03. te Split 05.05.

Ulaznice za Zadar, 03.03.2017.: http://ticketshop.hr/hr/e/mamma-mia-zadar/1118/

Foto: Adam Vidas

Oznake mamma mia, zadar