Zarazna eklektika u furioznom novom singlu Seinea
24. veljače 2017.
Zorislav Knežević (66 Članci)
Podijeli

Zarazna eklektika u furioznom novom singlu Seinea

Glazbenik i kantautor Ivan Ščapec trenutno je najpoznatiji po nagrađivanom projektu Seine, za koji sprema novi album “Sno sna”, a danas je otkinuo novi komad te torte i počastio nas impresivnim trećim singlom “Ko”.

Varaždinski autor ovaj nam je put otkrio sirove navike, ostavljajući publici da razdvoji samokritiku od sarkazma. Pjesma je snimljena u studiju “Šamarčina” u Vrbasu, a kompletan produkcijski proces je povjeren Borisu Mladenoviću. Filmski kadar također čine talentirani mladi ljudi iz Srbije. To su, po drugi put, redateljica Marina Uzelac, direktor fotografije Bogdan Babović i producent Nebojša Beat Nenadić. Zanosnu djevojku hipnotizirajućeg pogleda glumi Maja Nikolić.

Spot je ujedno najava dark post folk večeri u zagrebačkom klubu Močvara, gdje Seine 9. ožujka dijeli pozornicu s Vedranom Živkovićem iz benda Nemeček. Opšrinije na stranici Facebook eventa.

Još od srednjoškolskih dana Ščapec je dosljedan projektu Seine, neovisno o kreativnim izletima, od kojih je svakako najvažnije istaknuti neprežaljenu Vlastu Popić. Seine tijekom djelovanja prolazi faze od senzibilnih solo nastupa, preko freak-folk dua s Tenom Rak (Vlasta Popić), kada dokumentiraju nezaboravni koncert iz beogradskog Rexa, do sadašnje bendovske postave s Dimitrijem Mekotanovićem (Vlasta Popić, Radost) i Boškom Mijuškovićem (Straight Mickey & the Boyz, Škrtice).


Godinu 2016. započinju singlom “Kritika čistog razuma”. Netom prije izlaska drugog singla “Šilo”, bend u srpnju na Demofestu u Banja Luci osvaja prvo mjesto u konkurenciji 450 izvođača. Nakon toga slijedi europska turneja sa 16 nastupa u 17 dana, a zatim rad u studiju na novom albumu “Sno sna”. Za ovu godinu planiraju još dvije europske turneje i, naposlijetku, izlazak albuma.

Seine je danas punokrvni bend, spreman ponuditi plejadu psihodeličnih iznenađenja, obučenih u puniju zvučnu sliku, s težim udarcima bubnja i masnijim linijama bas gitare. A svjedočimo i izvrsnim spotovima s naglašenim artizmom.