27. veljače 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

U utorak koncert Zorana Predina i Matije Dedića u Lisinskom

Ovaj utorak, 28. 2. u 20 sati u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog bit će održan koncert koji će nesumnjivo obilježiti čitavu godinu.

Dvojica istinskih velikana, čuveni kantautor Zoran Predin i naš najveći pijanist Matija Dedić po prvi puta će u sklopu istoga nastupa izvesti sve pjesme obuhvaćene dvama fantastičnim albumima “Tragovi u sjeti”.

“Tragovi u sjeti 2” objavljeni su prošle godine u izdanju Croatia Recordsa te su, očekivano, naišli na izuzetnu hvalu kritike i publike koja je objeručke prihvatila tu nevjerojatnu suradnju. Govoreći na tadašnjem predstavljanju albuma, glasoviti kritičar Hrvoje Horvat izjavio je: “Imati jednog od ove dvojice izvođača, bilo bi zadovoljstvo svakom diskografu. Surađivati s obojicom na zajedničkom projektu definitivno je trostruka dobitna kombinacija – umjetnicima, diskografu i slušateljima.”

Na albumu se nalazi 12 pjesama od kojih su neki prekrasni prepjevi poznatih pjesama kao što su “Moja voda”, “Zažmuri”, “Potraži me u predgrađu” i “Odlazak”, koje su obilježile ovdašnju glazbu.

Oba glazbena velikana zajedničkom se radu vraćaju nakon sjajnih uspjeha s vlastitim projektima: nakon više od dva desetljeća pauze, Predin je s Lačnim Franzom prošle godine objavio album “Svako dobro”, dok Dedić nastavlja suvereno vladati našom glazbom – višestruko nagrađivani album “Matija svira Arsena” proglašen je za najprodavaniji u 2016. godini, dok je za nove albume “Fortune Smiles” (sa Šimunom Matišićem) i DVD “Matija svira Arsena – Live in ZKM” te suradnju s dvojcem Bow vs Plectrum dobio čak 5 nominacija za ovogodišnje Porine.

Ulaznice za koncert po cijeni od 100, 120 i 140 kn moguće je kupiti na blagajnama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te na ulaznice.hr.

Album “Tragovi u sjeti 2” po cijeni od 79 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.