2. ožujka 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Trostruka promocija hip-hop albuma, Triestri, Riđi Riđ i Buntai na jednom mjestu

Trostruka promocija novih hip-hop / trap albuma koje potpisuju Triestri, Riđi Riđ i Buntai zakazana je u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 21. travnja 2017.

Tvornica sve više postaje dom, ne samo hrvatskog, već i regionalnog repa, pa se nakon Drito iz Tvornice festivala priča nastavlja s hip-hop / trap kocnertima, a uz tri promocije albuma ovo je ujedno i promocija nove supergrupe.

U pauzi između objave novih materijala i albuma, dečki iz High5 i KUKU$ su se okupili oko zajedničkog projekta Triestri, a njihov prvi single “Udari” ujedno je i najavna pjesma s prvog mixtapea “Gram Turizlo”.

Triestri ime je možda novitet u koncertnim aktivnostima, ali članovi bande, cijeli High5 i KUKU$ Klan, su više nego dovoljni razlozi za velika očekivanja od ovog i budućih nastupa i zajedničkih angažmana. Ususret koncertnoj promociji u Tvornici, novi mixtape će se službeno moći poslušati u Klubu 03. ožujka samo od 23:50 do 00:40, nakon čega će biti i dostupan za besplatno skidanje.

Riđi Riđ, reper iz High5-a i Triestri bande, objavio je svoje prvo solo izdanje, EP nazvan “Čvarci od marcipana” koje će koncertno promovirati u Tvornici. EP sadrži ukupno osam pjesama i, premda drugačiji od radova u njegovim matičnim bendovima, utvrđuje status jednog od najboljih repera novije generacije. Na izdanju je okupio sjajnu postavu suradnika, a produkciju potpisuju Koolade, Denz, Rinoma, Strapazoot, Miyamoto Usashi i Some1Else, dok je autor naslovnice sjajni Glitchboy2000.

Zagrebačka trap grupa Buntai, nastala krajem 2015. te je počela djelovati kao “Undead Squad”. Čine ju vokali Tajo i I ¥UNG BUD€ i producent DeepSix, a ono što ističe njihov zvuk na hrvatskoj sceni je intenzivan utjecaj modernije američke “Dirty South” trap scene pomiješane s domaćim i osobnim stilovima. Buntai su do sada uz solo koncert nastupili kao podrška uz High5 i KUKU$, te su ih pratili i na Drito iz Tvornice festivalu. Ovoga puta nastup će biti promocija mixtapea “10 000”.

Ulaznice 

Ulaznice u su u pretprodaji po 40 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • entrio.hr

Organizator je yem.