Za rođendan Ante Perkovića sprema se prava glazbena bomba!
7. lipnja 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Za rođendan Ante Perkovića sprema se prava glazbena bomba!

Ante Perković bio je novinar, publicist, glazbenik, rock kritičar. Kako je sam govorio, po obrazovanju i struci bio je novinar (najpoznatiji po glazbenoj kritici), objavio je par knjiga, a zadnjih godina karijere mu je najveće zadovoljstvo pružalo bavljenje glazbom, odnosno “stvaranje vlastite glazbe umjesto pisanja o tuđoj”.

Ante nas je prerano napustio prije dvije godine, ali je iza sebe, osim glazbene kritike i sjajnih knjiga, ostavio i hrpu sjajne glazbe. Uža obitelj, prijatelji i Antini fanovi došli su na ideju da ususret Antinom rođendanu, 8. lipnja, ponude medijima i široj javnosti svu Antinu glazbenu genijalnost na jednom mjestu. S obzirom na to da je Ante imao glazbenu karijeru kao član benda Djeca, a kasnije i kao solo izvođač i diskograf (Ćato), diskografske kuće Aquarius Records i Mudri Brk udružili su snage s obitelji i na jednom mjestu donose sve što je Ante službeno objavio.
Da ne bi sve ostalo na starijem materijalu, u glazbenoj radionici Jure Ferine je pronađena glazbena bomba. Upravo tako se zove zadnji singl koji je Ante solo službeno snimio 2015. godine, a koji će po prvi put službeno biti objavljen ususret rođendanu.

Osim toga Aquarius je pripremio veliko iznenađenje za sve fanove Djece.
Osim što će oba albuma Djece i četiri spota biti digitalno dostupna na svim platformama, u rujnu izlazi i kompilacija na vinilu i to prema Antinu predlošku. Naime, njegova supruga ustupila je Antinu kompilaciju stvaralaštva koju je sam složio.
Mudri Brk će uskoro objaviti i linkove svih digitalnih servisa na kojima je uploadana Antina glazba s ciljem što lakšeg pronalaska njegove glazbe.
Na ovaj potez širenja Antine glazbene ostavštine široj javnosti, osvrnuli su se Ana Opalić iz benda U pol’ 9 kod Sabe, glazbeni kritičar Petar Janjatović i glazbeni urednik Branimir Slijepčević Brada.
“Kada netko piše pjesme kao što ih je Ante pisao, radi to iz duboke unutarnje potrebe da kaže i da ga se čuje. Materijal koji je ostavio iza sebe dragocjen je, povezuje nas i imamo potrebu nešto s njim napraviti. Imamo ga potrebu čuti”, rekla je Ana Opalić.