The A! predstavili spot za singl “Now that you´re gone”
3. ožujka 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

The A! predstavili spot za singl “Now that you´re gone”

The A! su objavili englesku verziju aktualnog singla “Jedan dobar razlog” pod imenom “Now that you´re gone” kojom će pokušati ponoviti uspjeh prethodnih singlova po radijima diljem svijeta.

Naime, singlovi “If I Had U”, “Where is our love” i “Never” su se našli na playlisti preko 500 radija diljem svijeta, a a SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Argentina, Čile, Italija, Izrael, Španjolska, Norveška i Grčka su samo neke od zemalja u kojima se The A! može čuti.

Singlom “Jedan dobar razlog” bend The A! predstavio je svoj debitantski album pod imenom “Stereo” u izdanju Aquarius recordsa. Pjesme “Nikad” na kojoj im se kao gošća pridružila Vanda Winter i “Divan sunčan dan” koja je obilježila proteklo ljeto te je čak došla do 17. mjesta nacionalne top liste (HR Top 40), su najpoznatiji uratci benda na domaćem tržištu.

The A! se okrenuo i svijetu, a do sada su imali zavidan uspjeh no, kako sami kažu, zadovoljni su, ali vjeruju da mogu i bolje”. Pjesma “Strong” ušla je u polufinale jednog od najjačih natjecanja “indie” izvođača pod nazivom “International Songwriting Competition” gdje su se kao suci u žiriju izmjenjivali etablirani autori i izvođači kao što su: Tom Waits, Avicii, Peter Gabriel, Lorde, Joe Bonamassa, Chris Cornell i mnogi drugi što pokazuje koliki je ugled tog natjecanja, a izdali su i album u SAD-u nazvan “Made Of Questions”.

Engleska verzija pod imenom “Now that you´re gone” namjenjena je domaćoj, ali i međunarodnoj publici, a za spot je, baš kao i za hrvatsku inačicu, zaslužna Ines Piknjač, dugogodišnja prijateljica benda, redateljica spotova koja je i sama pjevačica, a ovo joj je četvrti spot koji je napravila za The A!. Prva tri spota su bili za pjesme “Zašto”, “Where is our love” i “Jedan dobar razlog”, a zanimljivo je da je prepoznatljiv logo benda upravo njena kreacija.

Od početka rada The A! je aktivan na domaćoj klupskoj sceni te su, osim po mnogobrojnim klubovima (Vintage Industrial Bar, Tvornica, Johann Franck, Lauba, Sax itd.) te festivalima (Inmusic, Summersound 2014., ALL Senses Weekend) nastupali i na humanitarnim manifestacijama te organizirali live session-e i svirke, a upravo na taj način trenutno promoviraju i aktualne singlove te “Stereo”, svoj album prvijenac.

Uživo ih možete čuti u zagrebačkim klubovima Pivana (08.04.) & Maxi Pub (22.04.) gdje osim autorskih pjesama sviraju I neke veoma zanimljive obrade pjesama kao sto su “Summertime” i “Fields of gold”.

Uz rad na autorskom materijalu, The A! sudjeluje i u raznim umjetničko-scenskim projektima i performansima, kao što su “Neo Sessions” (platforma za promociju mladih autorskih projekata), #ZagrebAtDawn (projekt u svrhu promocije skrivenih ljepota Zagreba) te PAMELA (Poetry and Music equals legendary art) koja je zamišljena kao nekonvencionalni način prezentacije pisane riječi kroz nastup uživo uz glazbenu podlogu kojom The A! pridodaje novu dimenziju i pridonosi atmosferi izvedbe. Svako novo izdanje projekta PAMELA donosi nove goste koji izvode poeziju na hrvatskom i engleskom jeziku, a u organizaciji bend surađuje sa neprofitnom udrugom Ocean Znanja te su u sklopu projekta izdali video za pjesmu “Heavenly Has-Been” te time najavljuju i zajednički nastup u klubu “Kavez” 29.03.

Foto: Anita Nadj

Oznake novi spot, the a