Što se to događa s uglednom UK top 40 listom?
16. ožujka 2017.
Nikola Knežević (2588 Članci)
Podijeli

Što se to događa s uglednom UK top 40 listom?

Da je Ed Sheeran jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice to već znamo, ali ono što se upravo dogodilo na UK top 40 listi jednostavno je nepojašnjivo, u krajnjem slučaju čudno.

Naime, čak 16 pjesama Eda Sheerana nalazi se na UK top 40 listi, točnije među prvih 20 pjesama. Kako je to uopće moguće, pitamo se i zašto UK chart to sebi uopće dopušta. Ajde da je u pitanju doista vrhunski album Eda Sheerana i pjesme koje su bolje od bilo čega što smo slušali ikada u povijesti, ali njegov album je samo prosječan, ne zato što smo mi dali prosječnu ocjenu, nego zato što su to uradili i cijenjeni svjetski recenzenti, koji su maksimalno dali ocjenu 4/5.

Ako i jest prema nekima ovaj album savršen, dolazimo do pitanja pravila UK top 40 liste koja uopće dopušta da se ovakve stvari događaju. 16 pjesama u top 20 Eda Sheerana, nije li to nepravedno prema mnogima drugima koji imaju vrhunske uratke. Ne zaslužuju li oni svoje mjesto na toj listi, jesu li oni manje vrijedni ili manje kreativni od Eda Sheerana, za kojega i dalje smatramo da je jedan od najboljih tekstopisaca današnjice. Ova situacija stvarno dolazi do toga da se malo zamislimo i razmislimo o tome jesu li top liste i cijenjene dodjele nagrada ogledalo svjetske glazbe ili ogledalo kvalitete. Odmah mogu reći – nisu. I najcjenjeniji Grammy je isto pao pod utjecaj takvih.