Genijalna Josin nastupa prije Soley u Tvornici kulture
17. ožujka 2017.
Music Box (9994 Članci)
Podijeli

Genijalna Josin nastupa prije Soley u Tvornici kulture

Sjajna kantautorica Josin nastupit će prije Soley u Tvornici kulture u srijedu 24. svibnja 2017.

Rođena u obitelji opernih pjevača, Josin s 14 godina svira klavir i piše vlastite pjesme, ali je naknadno odlučila ići glazbenim putem. Tek 2015. godine objavljuje EP “Evaporation” koji je skup svih godina, iskustava i pjesama do tada, a jako emotivan uradak priča o patnji i ljubavi, te se kroz njega provlači neodoljiva melankolija.

Melodije koje se stalno razvijaju, topli, suzdržani, ali točni vokali, te pjesme koje se nalaze između srca i uma, te su metaforične i odražavaju nesavršeno stanje, opisuju Josin i njen rad. I dok prvi EP portretira eleganciju i minimalizam, Josin trenutno radi na prvom albumu koji će biti čvršći u zvuku, eksperimentalniji i pun elektroničkih elemenata i utjecaja klasične glazbe.

Kao glavna izvođačica te večeri nastupit će Soley. Islandski indie pop slavuj te sjajna multi-instrumentalistica i pjevačica u svibnju će objaviti svoj treći album “Endless Summer” koji ju vodi na europsku turneju i premijerni nastup u Hrvatskoj.

Soley je privukla mnoštvo poklonika sa svojim bajkovitim pjesmama i hipnotizirajućim ritovima. Nakon što je 2010. godine objavila EP “Theater Island” koji ju je predstavio kao solo umjetnicu, na dugosvirajućem albumu “We Sink” koji je uslijedio 2011. već je imala fan bazu odanu njenim fantastičnim alt-pop tonovima. Njen rad je pun sanjivih melodija i mračnog nadrealizma, a jedna od takvih potpisnih pjesama je i “Pretty Face” skinuta s debitantskog albuma, a od objave je pregledana više od 22,5 milijuna puta na YouTubeu.

Tijekom studija piana i kompozicije na Umjetničkoj akademiji na Islandu Soley je bila dio benda Seabear. To je obilježilo njen novi solo EP “Krómantík” iz 2014. koji se sastojao od piano solaža u originalu skladanih za kazališne i filmske projekte, dok ju je uradak “Ask The Deep” s početka 2015. još više vratio u mračnije i teže teme.

Novi album “Endless Summer” broji osam pjesama i bit će objavljen početkom svibnja. Napuštajući tamne tonove prethodnika, album se više fokusira na optimistične tonove, te organske i akustične aranžmane, pokazujući prevrtljivost islandskog ljeta tj. svijesti, a sniman je s dugogodišnjim suradnikom i prijateljem Albertom Finnbogasonom. Soley pjeva o toplini koja čeka nakon snijega, te pjesme pružaju nadu, odaju skupljenu mudrost i vitalnost, dok se sama autorica pokazuje jako ranjivom. Aranžmani koji su rađeni za manje orkestre odaju šarolikost zvuka, pa se na pjesmama, poput “Never Cry Moon” koja najavljuje album, klarinet, trombon i čelo sjajno nadopunjuju s njenim repetitivnim dionicama na pianu.

Soley trenutno radi i na pjesmama s bivšim kolegama iz benda, a Sin Fang and Örvar Smárason (múm) i Soley kroz ovu će godinu svaki mjesec objavljivati nove pjesme. Zadnja iz njihove radionice je sanjiva Love Will Leave You Cold.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 80 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 100 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.