Welcome Spring Festival, spoj glazbe i plemenitog ekološkog cilja
18. ožujka 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Welcome Spring Festival, spoj glazbe i plemenitog ekološkog cilja

Prvi dan proljeća donosi novi festival u centar Zagreba! Od 21. do 26. ožujka Strossmayerov Trg postaje dom Welcome Spring Festivala. Festivala na kojem se ljudi i priroda vole.

Glavna tema festivala je kućanski komunalni otpad s kojim su građani svakodnevno u doticaju, jer kroz otpad direktno utječu na zrak, tlo, vodu, hranu i naposlijetku na zdravlje ljudi. Cilj festivala je potaknuti građane da razvrstavaju otpad, odnosno pokrenuti kulturu gospodarenja otpadom.
U izvještaju Europske komisije iz 2015. godine, Zagreb je po kriteriju odvajanja i recikliranja otpada zauzeo zadnje mjesto od 28 glavnih gradova Europske unije. Upravo zato udruga Priroda za sve koja stoji iza festivala, ovakvom manifestacijom pokušava u centar pažnje staviti zbrinjavanje otpada.

Kroz šest dana Welcome Spring Festivala građani će se moći educirati o problemu otpada, sudjelovati u javnim tribinama, predavanjima, radionicama, ali i zabavnim natjecanjima u razvrstavanju otpada.
Program festivala nudi pregršt sadržaja za sve dobne skupine, od radionica, predstava i performansa za djecu, do predavanja i zabavnog večernjeg programa.

Iz bogatog programa izdvajamo: Malu olimpijadu otpada (natjecanje u razvrstavanju otpada), “Martin na odlagalištu – glazbena predstava, „Reciklirana priča“ – predstava kazališta Svarog, lutkarska predstava „Otpad u problemu“, radionice Konfucijevog instituta – Kineska kaligrafija, Veseli Tai Chi i Spring Rolls radionica, ali i predavanja „Bio otpad i njegova primjena“, „Smeće nije za bacanje“, “Bio otpad i njegova primjena” i „Pelene u prirodi“.
Uz bogatu ugostiteljsku ponudu tih šest dana na Strossmayerovom trgu, svaki dan festivala će završavati glazbenim programom. Neka od imena koja ćemo imati prilike slušati su: Stampedo, Brain Holidays, JeboTon Ansambl, Nipplepeople, ali i brojni domaći Dj-evi, te gudački kvarteti Puce i Animato.
Na Welcome Spring Festivalu slavimo dolazak proljeća, vraćamo se prirodi, educiramo se o očuvanju okoliša, fino jedemo, plešemo i uživamo.
Pridružite nam se, s veseljem vas iščekujemo!