Beogradski indie rock bend KOIKOI pjesmom “Ogledalo je zrcalo” najavio prvijenac
9. svibnja 2021.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

Beogradski indie rock bend KOIKOI pjesmom “Ogledalo je zrcalo” najavio prvijenac

Najnovije pojačanje slovenske izdavačke kuče Moonlee Records je beogradski indie-rock bend KOIKOI, koji s udarnim prvim singlom i videospotom “Ogledalo je zrcalo” najavljuje debitantski album ‘Pozivi u stranu’, koji izlazi 4. lipnja 2021.

Videospot je radila poznata redateljica Mina Đjukić koja je sa svojim filmom “Neposlušni” gostovala čak i na Sundance Film Festivalu, a poznajemo je i kao redateljicu spotova za bendove Crvi i Repetitor.

“Spot je nastao kao instinktivni odgovor na doživljaj pjesme. Razigrana mantričnost, igra s riječima i smislom, naveli su na sličnu igru sa slikama, afektima i nabojem. Takva bi nas igra mogla odvesti do nekih rubova, do promenjenog doživljaja sebe ali i do prostora slobode, možda nemoguće ili samo kratkotrajne. Spot je realiziran u gerilskim uuvjetima uz minimalnu ekipu i uz puno uzbudljive radne energije, posvećenosti i lijepog rizika”, rekla je Mina.

KOIKOI je svježe ime na šarolikoj i razigranoj beogradskoj glazbenoj sceni. Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji Hali Gali – platformi koja udružuje novu generaciju glazbenika neopterećenih pripadnošću pojedinačnim glazbenim žanrovima. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković Emilija Đorđević i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vjetrova lokalne scene s jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, s kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj glazbenoj sceni predugo postoji. KOIKOI tu prazninu rješavaju prekrasnim debitantskim albumom koji je brzo začarao Mr. Moonleeja, a vjerujemo uskoro i širu ex-Yu regiju.