RECENZIJA: My Baby “Prehistoric Rhythm” – blues bend na rave partyju
25. ožujka 2017.
Boris Abramović (292 Članci)
Podijeli

RECENZIJA: My Baby “Prehistoric Rhythm” – blues bend na rave partyju

“Prehistoric Rhythm” treći je album nizozemsko-novozelandskog tria My Baby, možemo reći ljubimaca hrvatske publike.

Bend je to koji postoji od 2012. godine i koji je skoro svih svojih pet godina postojanja na turnejama po cijelom svijetu. Tako smo ih mogli i u Hrvatskoj vidjeti već nekoliko puta. U Rijeci, dva puta u istom danu na izvrsnim nastupima na prošlogodišnjem INmusic festivalu i fantastičnom koncertu u zagrebačkoj Tvornici, a briljirali su i na prošlogodišnjem Exit festivalu.

Prehistoric Rhythm slijedi nastupni “My Baby Loves Voodoo!” iz 2013. godine i “Shamanaid” iz 2015.. Poprilično dobar opis živog nastupa My Baby bio bi otprilike kao da gledate odličan blues bend koji svira na rave partyju. Većinom je to blues, funky ili roots rock koji u podlozi ima ubitačan ritam. Na tome tragu je i najnoviji album Prehistoric Rhythm koji u svojih dvanaest pjesama ne odstupa od uobičajenog My Baby obrasca.

Kostur svake pjesme je ritam, koji daje bubnjar Joost van Dijck, a na taj ponekad i ubitačni kostur od ritma, bluesa, funkyja, rootsa, a ponekad i trip-hopa (pa i psihodelični kaput), oblači svojom gitarom izvrsni novozelandski gitarist Daniel Johnston, dok svemu tome posebnu čar dodaje doista prekrasna Joostova sestra, Cato van Dijck, pjevačica koja svojim, na trenutke šamanskim pjevanjem i nastupom, zaokružuje cijelu priču, a na nastupima svira bas dionice na gitari.

Naslov albuma dovoljno govori sâm za sebe jer u osnovi i srži glazbe ovoga benda je taj, možemo reći, i pretpovijesni ritam na koje se kalemi sve ostalo.

Naša publika će naravno i ove godine imati priliku ponovno uživo vidjeti i čuti My Baby i to na Tabor Film Festivalu u prekrasnom dvorcu Veliki Tabor u Desiniću od 6. do 9. srpnja, i svakako je svima preporuka da odete tamo i uz obilje dobrih filmova pogledate uživo ovaj odlični bend kojemu je live nastup najjača strana i koji nam dolazi promovirati ovaj svoj najnoviji uradak. U dobar provod ne sumnjamo.

Ocjena urednika
4 out of 5

4

Vrlo dobro
4 out of 5