Iznenada preminuo frontmen Children of Bodoma, Alexi Laiho
4. siječnja 2021.
Music Box (9147 Članci)
Podijeli

Iznenada preminuo frontmen Children of Bodoma, Alexi Laiho

Preminuo je jedan od najpoznatijih gitarista na svijetu, Alexi Laiho. Glazbenik, najpoznatiji kao frontmen Children of Bodom, umro je prošlog tjedna u svom domu u Helsinkiju u Finskoj.

Laiho je tijekom posljednjih godina patio od zdravstvenih problema. Alexi Laiho i bubnjar Jaska Raatikainen osnovali su Children of Bodom 1993. godine, a bend je bio jedna od međunarodno najcjenjenijih metal grupa sve do njihovog posljednjeg oproštajnog koncerta u prosincu 2019. Prošle godine Alexi Laiho sastavio je Bodom After Midnight, koji je snimio tri pjesme i jedan glazbeni video. Pored Children of Bodoma, Laiho je bio poznat po radu u bendovima kao što su Warmen, Sinergy, Kylähullut i The Local Band. Nagrađen priznanjem Metal Hammer Golden Gods i snekoliko drugih međunarodnih priznanja, gitarist je ujedno bio i glavna zvijezda, predvodeći grupu od stotinu gitarista na Helsinškom festivalu 2015. godine u “100 guitars from Hel” – masivnom koncertnom djelu koje je skladao.

“Slomili smo se iznenadnom smrti našeg dragog prijatelja i člana benda. Riječi ne mogu opisati ovaj šok i duboku tugu koju osjećamo”, Daniel Freyberg, Mitja Toivonen i Waltteri Väyrynen iz Bodom After Midnighta.

IZVJEŠĆE I FOTOGALERIJA: Vremeplov zvan Children of Bodom

Talentirani gitarist i glazbenik uživao je u ulogama očuha u svojoj obitelji te ujaka i kuma. Osobito tijekom posljednjih godina važne obiteljske veze donijele su dobrodošlu ravnotežu u njegov život. Laiho je bio posebno blizak sa svojom starijom sestrom, roditeljima i kćeri svoje sestre. Laihova sestra kaže: “Svi smo apsolutno šokirani i shrvani. Molimo privatnost i razumijevanje u ovim teškim vremenima. Sprovod mog malog brata održat će se privatno.” Alexi Laiho također će duboko nedostajati njegovoj obitelji u Australiji.

“Alexi je bio najljubazniji i najveličanstveniji suprug i otac. Naša su srca vječno slomljena”, kaže Kelli Wright-Laiho.

Foto: Terhi Ylimäinen