Kandžija i Gole žene ovog petka uživo u Zagrebu u Vintageu
27. ožujka 2017.
Music Box (10099 Članci)
Podijeli

Kandžija i Gole žene ovog petka uživo u Zagrebu u Vintageu

Prošla je godina dana otkako su Kandžija i Gole žene, promovirajući svoj aktualni album „Nema labavo“, održali obećanje i razmontirali zagrebačku Tvornicu kulture.

Već je krajnje vrijeme za reprizu, stoga u svojim kalendarima zaokružite ovaj petak, 31. ožujka, jer će Kandžija i Gole žene ponovno razmontirati Zagreb – koncertom u Vintage Industrial Baru! Program će te večeri uistinu biti bogat – očekuju se gosti iznenađenja, kao predgrupa nastupaju Bruto Geto, za afterparty zadužen je dj Pips, a u Kavezu će biti postavljena i izložba „All Things Rotten“ za one koji žele doživjeti potpuno audiovizualno iskustvo.

Kandžija Osjekanović, poznat i kao Rimokatolik, jedan je od naših najvećih domoljuba. Ovaj humanist, reper i ljubitelj šilterica iza sebe ima zavidno obrazovanje, uličnu i još nekoliko diploma (za neke se tvrdi da su sumnjivog podrijetla, ali te insinuacije još nisu dokazane), tri albuma i jedno live izdanje (dakle, sveukupno pet albuma). Skupa sa svojim bendom Gole žene, koji čine vrhunski glazbenici – Matej Huljev, Goran Pavlović, Divlja, Filip Mesarić, Mario Majkić, dj Pips i naravno Toxara, jedno su od najboljih live iskustava u nas te osim što stvarno sviraju hip hop, usput dominiraju svaki žanr koji dotaknu.

Skupina je krajem 2015. godine predstavila aktualni studijski album „Nema labavo“, s kojeg su kao singlove i videospotove predstavili pjesme „Crkva“, „Đuro“, „Nema labavo“, „Fiš“ te aktualni „Pištolj“ ft. Goran Bare, a uz spomenute singlove, niz preostalih pjesama s albuma dobilo je sumanute prateće videospotove, koji su dostupni za gledanje na njihovom YouTube/Vevo kanalu.

Aktualni album „Nema labavo“ trenutno je na Google Play glazbenom servisu dostupan po sniženoj cijeni od 2,99$, a #PriceDrop akcija traje do 07.04.:

Album je dostupan i u CD obliku i na preostalim digitalnim glazbenim platformama.

Kao predgrupa će nastupiti zagrebačka karavana Bruto Geto, mladići nepoznatog podrijetla i još nepoznatijeg zvuka. Upravo su izbacili svoj prvi singl ikada s ciljem da pokradu pare i uhljebe se u Sabor. S „Ruke u zrak“ zaprijetili su Luki Traliću Shotu koji je pjesmu i producirao, a potom i pristao na daljnu suradnju koja je u tijeku (još se uvijek ne zna je li to napravio pod prisilom).

 

U susjednom prostoru Kaveza, bit će postavljena izložba radova Andreja Bartulovića, vizualnog umjetnika poznatijeg pod imenom kao maggotmeister (All Things Rotten). Već dugi niz godina se bavi ilustracijama za svjetske metal bendove kao što su Paul Di Anno, Rotting Christ, Children of Bodom, Bal-Sagoth, Alcatrazz, Graham Bonnett, Pain…a upravo je on zaslužan i za omote albuma Kandžije i Golih žena – njegove ilustracije krase omote izdanja „Folder s Golim Ženama“, „Dvojezična Ploča“ i „Nema labavo“.

Na Hamdijine ideje Andrej je trebao zaboraviti sva pravila i dobili smo prepoznatljiv vizualni identitet koji su svi primijetili. „Jebeš vizuale“ je prva ovakva izložba nakon tri samostalne izložbe – „Copycat“, „YY/XY“ i „Abominations: A Tribute to Trash“. Andrej je osim toga radio na predprodukciji videoigara, online stripova te kao concept artist i senior concept artist u “Killspace Entertainmentu”.

Ulaznice i prodajna mjesta

Na službenim prodajnim mjestima u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru/Kavezu (Savska 160) čekaju vas ulaznice u pretprodaji po cijeni od 45 kuna. Na dan koncerta ulaznica će iznositi 60 kuna. Ulaz na izložbu u Kavezu je besplatan. Organizator koncerta je Dostava zvuka.

Foto: DB photography