Gitarist Ivan Mihaljević pjesmom “Colorblind” predstavio samostalni autorski projekt
28. ožujka 2017.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Gitarist Ivan Mihaljević pjesmom “Colorblind” predstavio samostalni autorski projekt

U pjesmi “Colorblind” mladi zagrebački gitarist Ivan Mihaljević snimio je sve instrumente, uz glavni vokal otpjevao i sve prateće vokale, a također je zaslužan za aranžman i produkciju.

“Dao sam si kreativnu slobodu te nakon dugo vremena ponovo snimio pjesmu u kojoj sam sve napravio sam. Ovakav način rada dopušta mi da stvaram u trenutku, ali i da se pjesma razvija upravo onako kako sam zamislio – bez nužnih kompromisa po pitanju kompozicije, produkcije, odabira zvukova ili bilo čega drugog. Trenutno sam u iznimno kreativnoj fazi i vjerujem kako ću uskoro predstaviti još novih pjesama”, ističe Mihaljević.

Budući da i u pratećem videu zagrebački glazbenik svira sve instrumente, prijatelji su video šaljivo prozvali “Mihaljević i njegovi klonovi”.

Uz cjelokupan glazbeni dio – od ideje, preko sviranja i snimanja do produkcije – Ivan Mihaljević autor je i teksta pjesme. “Nedavno sam vozeći se tramvajem u svom gradu svjedočio sceni u kojoj je jedan od putnika omalovažavao i verbalno vrijeđao turiste samo zato što nisu iste rase. Općenito ne volim pisati o nekoj temi samo zato što je aktualna i proteže se kroz medijske naslove i/ili društvene mreže, ali ovaj događaj potaknuo me da napišem tekst za pjesmu društvene tematike. ‘Colorblind’ postavlja pitanje da li bi svijet bio ljepši ako ne bismo razlikovali boje ljudske kože, kada bismo jedni druge gledali i vidjeli ‘iznutra’?”


Više o glazbeniku:

Ivan Mihaljević gitaru je počeo svirati s 14 godina, a do danas je ostvario niz glazbenih postignuća. Uz samostalni rad, Mihaljević je gitarist i pjevač u eklektičnom power rock triu Side Effects te pjeva u bendu Sikter Egu. Već na samom početku glazbene karijere, s 18 godina je s bendom Hard Time zasvirao na pozornici jednog of najvećih metal festivala – Wacken Open Air, dok je 2012. s bendom Side Effects nastupio na Heineken Jamming Festivalu, gdje su tada svirali i Red Hot Chili Peppers, Prodigy, The Cure, Noel Gallagher (Oasis), Evanescence, Gorillaz i mnogi drugi. U proteklih desetak godina dijelio je pozornicu s grupama Whitesnake, The Cult, Scorpions, Tito & Tarantula te gitaristima-uzorima Paulom Gilbertom i Richiem Kotzenom. Također je imao čast upoznati i nastupiti s izumiteljem električne gitare Les Paulom, u studenom 2008. u newyorškom Iridium Jazz Clubu.

Hrvatska Glazbena Unija dodijelila mu je nagradu “Status” za najboljeg rock gitaristu 2015. godine. S bendom Side Effects također je nanizao postignuća, među kojima se ističe priznanje britanskog gitarističkog časopisa Guitar Techniques, koji je album “Destination Unknown” u ožujku 2011. godine proglasio albumom mjeseca.