Novom verzijom pjesme “Luda” Ida Prester najavljuje izlazak EP-ja “Luda Remixes”
24. siječnja 2022.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Novom verzijom pjesme “Luda” Ida Prester najavljuje izlazak EP-ja “Luda Remixes”

Svi će se složiti da je Ida Prester unikatna pojava na glazbenoj sceni, ne samo domaćoj nego i puno šire.

Od samih početaka u Lollobrigidi, svojim nevjerojatnim optimizmom i pozitivnom energijom, već 18 godina romantičnim plesnim hitovima drma muzičku scenu, radijske postaje i festivalske pozornice. Zanemarujući kritike okoline, neopterećena i uvijek vjerna sebi, krenuvši u samostalne vode prije nekoliko godine, krenula je i njena transformacija iz buntovne punkerice u mirnije pop indietronica vode, zadržavši i dalje svoju specifičnu originalnost i dosljednost u nastupima i tekstovima.

U suradnji s pocket palmom, 2020. godine izbacuje atmosferični pop-synth singl “Luda” kojim se publika odmah zarazila, te ga je Ida ubrzo prepustila domaćim producentima koji su napravili tri svoje verzije, od kojih je prošli tjedan objavljen prvi, inspiriran Stoogesima, “Luda (Štef’s Dog version)” s pratećim videom, za čiji je nastanak zaslužan Hrvoje Štefotić – Štef, koji je uz glazbu i aranžman, zaslužan i za režiju i montažu videa.

U izdanju PDV-a EP “Luda Remixes”, s originalnom pjesmom i još 3 nove verzije, “Luda (Ilija Rudman Remix)”, “Luda (Time To Sleep Remix)”, “Luda (Štef’s Dog Version)”, izlazi 18.2., a osim digitalnog formata otvorene su prednarudžbe i za lathe-cut 12″ vinyl.

Izvršni producent izdanja je doajen klupske scene Marijan Felver, koji otkriva pozadinu cijelog projekta: “Da dugo čekanje ne mora nužno biti loše, dokazuje novi Idin EP. Ideja da se promocija novog singla Luda napravi u neuobičajenom mjestu za takve prilike – noćnom klubu potaknula je razne ideje. Prva od njih bila su prikladna prateća izdanja, remixevi koje će napraviti prestižni domaći producenti. S Idom sam oko toga kliknuo na prvu, a izbor glazbenika koji će je postaviti na plesne podije nametnuo se sam od sebe. Emocija koju prepoznajem kod ljudi uvijek mi je bila najvažnija, a upravo to, osim u Idinom, nalazim u radu Ilije Rudmana, Karla Pavlovića (Time To Sleep) i Hrvoja Štefotića – Štefa. Bez obzira što je od ideje do objave EP-a s remiksevima prošlo dvije godine, sve se skupa nekako ipak dogodilo u pravom trenutku jer osim što je cijeli projekt spoj izvrsnih ljudi, sve je skupa sjajna najava nadolazećem Idinom albumu.”

Svojim upornim radom i strašću, Idine poletne plesne melodije i minimalizam u pjesmama, jezgroviti tekstovi i jedinstvena estetika napravili su od nje jednu od ikona domaće pop scene.

Foto: Mina Dišljenković