Rudimental DJ zaduženi za veliku završnicu 10. Demofesta
28. ožujka 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Rudimental DJ zaduženi za veliku završnicu 10. Demofesta

Globalni glazbeni fenomen Rudimental DJ uveličat će proslavu desetog rođendana banjalučkog Demofesta svojim dokazanim DJ setom!

Ova zabava je specijalni poklon Demofesta, a Rudimental DJ će svojim energičnim nastupom u subotu 22. srpnja obilježiti finalnu večer. Grupa Rudimental osnovana je 2010. godine, a prvi album “Home” objavljuju 2013. godine. Rudimental uspijeva prodati više od pola milijuna kopija prvijenca, koji je tako postao jedno od svega nekoliko debi izdanja kojima je to uspjelo tijekom prvih 12 mjeseci. Ovo im donosi nagradu BRIT za pjesmu“Waiting All Night”, kao najbolji singl, kao i nominaciju u druge dvije vodeće kategorije, a bili su nominirani za MOBO nagradu, te Mercury Prize.

Nakon nominacije za Mercury Prize za najbolji debi album, Rudimental je doživio veliki uspjeh. Rasprodanim turnejama i kao headlineri velikih festivala, ekipa iz istočnog Londona je približila svoj jedinstveni zvuk milijunima ljudi širom svijeta, istovremeno se pozicionirajući kao jedan od najuzbudljivijih živih nastupa koji se danas mogu čuti i vidjeti.
Uspostavljen kao jedan od najvećih sastava u Velikoj Britaniji, s platinastim tiražama, BRIT nagradom za singl “Waiting All Night” i rasprodanim turnejama, Rudimental nastavlja graditi svoje ime na međunarodnoj sceni. Rekordna prodaja u Australiji, ogromna popularnost u Europi i uspješna turneja po SAD-u s Edom Sheeranom, ovu četvorku čini istinskim globalnim zvijezdama.

Ddrugim albumom “We The Generation”, Rudimental se vratio na scenu 2015. godine. Od “Never Let You Go” i “I Will For Love”, obojene gospelom, preko reggae drum’n’bass hita “Love Ain’t Just A Word”, pa sve do suradnje s Edom Sheeranom na “Bloodstream” i “Lay It All On Me”, album predstavlja bit ovog multikulturnog, multižanrovskog kolektiva – ljubav, mir i jedinstvo. Naredne godine objavljuju singl “Healing”, koji donosi Rudimental u deep house raspoloženju i ponovo iznenađuju svojom fleksibilnošću, koja im omogućava da svoj stil uklope u bilo koji žanr.

Deseti Demofest će ove godine biti održan od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Najavom Rudimental DJ seta je zatvoren glavni program Demofesta, tijekom kojeg će na “Basstion” pozornici nastupiti još i Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemason, Funkerman i Dubioza kolektiv, dok će publika na “Beton” pozornici moći slušati Lačnog Franza, Edu Maajku, Bad Copy, kao i grupe Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Izvor: Demofest