Andrea Bocelli obradom pjesme “You’ll Never Walk Alone” najavio studijski album!
15. listopada 2020.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Andrea Bocelli obradom pjesme “You’ll Never Walk Alone” najavio studijski album!

Andrea Bocelli priprema novi album koji će nositi ime “Believe”, a uz najavu albuma je predstavio i prvi singl koji s njega dolazi. Radi se o dobro poznatoj pjesmi “You’ll Never Walk Alone” koju je tenor predstavio u vlastitom aranžmanu.

Pjesma “You’ll Never Walk Alone” prvi put je predstavljena 1945. godine, a zbog svoje prepoznatljive teme koja govori o nadi u bolje sutra je dobro poznata već desetljećima. Upravo s tom pjesmom tenor je otvorio svoj novi studijski album “Believe”. Album će biti predstavljen 13. studenog, a za prvi singl snimljen je i pripadajući videospot.

Novi album sadržavat će gostovanja Grammyjem nagrađivanih Alison Krauss i Cecilie Bartoli te pjesmu koju je napravio pokojni Ennio Morricone, a koja još nije poznata javnosti. “Koncept ovog albuma je baziran na tri riječi: vjera, nada i dobročinstvo. To su ujedno i temeljne vrijednosti koje daju značenje životima svakog od nas.” rekao je Bocelli.

Andrea Bocelli ove je godine ujedinio milijune ljudi širom svijeta u svojim domovima uskršnjim nastupom u katedrali Duomo u Milanu. Snimka tog koncerta bila je pogledana više od 28 milijuna puta u prvih 24 sata te se radi o jednom od najvećih livestream koncerata svih vremena. Andrea Bocelli surađivao je s brojnim poznatim izvođačima kao što su: Ed Sheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Céline Dion i mnogi drugi. Lista njegovih uspjeha također je zavidna: sudjelovao je na otvaranju Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva (Njemačka, 2006.), osvojio je Zlatni globus, sedam BRIT nagrada za klasičnu glazbu i puno drugih glazbenih nagrada koje uvelike dokazuju njegov talent.

Foto: Luca Rossetti