Hladno Pivo svira na koncertnom finalu Kulturaljke u Šibeniku
29. ožujka 2017.
Music Box (7330 Članci)
Podijeli

Hladno Pivo svira na koncertnom finalu Kulturaljke u Šibeniku

Bogat kulturni program sedmog izdanja Kulturaljke, koju je nezavisna, neprofitna i volonterska udruga za mlade P.A.R.K. iz Šibenika organizirala prvi put 2011. godine, počinje ovaj tjedan predavanjima o problemu nedostatka prostora u Šibenika za kreativno izražavanje mladih.

Veliko finale manifestacije održat će se tradicionalno za vrijeme proljetnih praznika, 15. travnja u subotu pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova u Šibeniku. Na bini pod hangarom nastupit će mladi perspektivni vodički bend Spectrum, koji su već u lokalnoj zajednici prepoznati kao odličan rock cover bend a svoj prvi nastup na velikoj pozornici imat će upravo na Kulturaljci. Nakon njih program se nastavlja uz kultni šibenski rock bend iz 90-ih The Strings koji se ponovno okupljaju i snimaju novi zanimljiv materijal. Headlineri večeri sigurno su Hladno Pivo, najpoznatiji i najbolji hrvatski punk rock sastav, koji će šibenskoj publici za ovu priliku odsvirati kompletan repertoar sa svih osam do sada izdanih albuma. Nakon Piva, cijelu rock priču zaokružit će Azra tribute band Fantom Slobode, koji će povodom 35. godišnjice od izdavanja najboljeg live albuma na ovim prostorima “Ravno do dna” izvesti većinu pjesama s te antologijske Azrine treće ploče.

Zbog velikog interesa publike, u pretprodaju su puštene limitirane ulaznice za najbrže po cijeni od 60 kuna koje se mogu kupiti u Šibeniku (Baldekin, Bono, Azimut) ili online putem sustava Entrio i na svim njihovim prodajnim mjestima u Hrvatskoj po cijeni od 70 kuna, u koju su uključeni troškovi transakcije.

Kulturaljka je pokrenuta u proljeće 2011. godine s ciljevima poticanja mladih kreativnih Šibenčana da aktivnije sudjeluju u društvenom i kulturnom životu grada, te borbe za dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku. U sklopu Kulturaljke do sada su organizirane brojne izložbe, tribine, edukacijska predavanja, radionice i koncerti kroz koje je mladim kreativnim sugrađanima dan prostor i prilika da se kreativno izraze i da njihove ideje dođu do šireg broja publike. Dosad su na Kulturaljci nastupali Brkovi, Stillness, Goran Bare i Majke, Fakofbolan, Damir Urban, PipsChips&Videoclips, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Repetitor, Zabranjeno Pušenje i mnogi drugi.