Ove nedjelje novi koncerti u sklopu MIMO sezone – dolaze Duo List i Moskau
4. svibnja 2017.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Ove nedjelje novi koncerti u sklopu MIMO sezone – dolaze Duo List i Moskau

Sedmi koncert četvrte MIMO sezone bit će održan u nedjelju, 7. svibnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija te live videostreaming.

Pod naslovom„Iskrena intimnost akustike i redefiniranje art-corea“ MIMO u Gorgoni predstavlja Duo List i Moskau!

Duo “LIST”, odnosno duo “Lenjin i Staljin”, osnovan je neposredno nakon raspada grupe “Abnormalan”, čiji su, Vrba (gitara, vokal) i Žare (vokal), bili članovi. Za razliku od matičnih Vrbinih i Žaretovih bendova koji su glasni i nabijeni energijom, ovaj je duet nježan i intiman. Tu se svira autorska šansona, koji put toliko tiho da čuješ list kako pada s grane.

Art-core kolektiv Moskau jedinstvena je pojava na domaćoj glazbenoj sceni koja sve više zaokuplja pozornost publike i kritike zbog izrazito atraktivnih i sceničnih živih nastupa na kojima se nikada doista ne zna što se može očekivati. Osnovu benda čine Ivan Grobenski, Ivan Gundić, Ivan Laić, Pavle Bojanić, Tena Rak, Katarina Čondrić, Buga Klara Blanuša, ali članstvo u kolektivu je iznimno fluidno tako da se na pozornici nerijetko može vidjeti i do četrnaest ljudi. Što nas čeka na MIMO-u, uskoro  ćete vidjeti. Samo ćemo vam za ovaj put otkriti da će dio njihovog nastupa u Gorgoni režirati Nora Krstulović…

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, druženja su jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni – predstavljaju dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaraju sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito. Sav prihod od donacija ide izvođačima. Nakon koncerta druženje je na afteru u SpunkuKoncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na MIMO facebook straniciMIMO Yotube kanalu.
Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.

Duo List

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).