Vlatko Stefanovski u petak i subotu na koncertima u Rijeci i Zagrebu
30. ožujka 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Vlatko Stefanovski u petak i subotu na koncertima u Rijeci i Zagrebu

Slijede koncertni dani za Vlatka Stefanovskog, jednog od najboljih europskih i svjetskih gitarista.

Ovu subotu, 1. travnja u 21 h u zagrebačkoj Tvornici kulture (Šubićeva 2), koncert će održati neponovljivi Vlatko Stefanovski, gitaristički virtuoz međunarodnog kalibra i jedan od najvećih instrumentalista s ovih prostora. Dan prije, u petak, 31. ožujka, Vlatko će nastupiti u riječkom Pogonu kulture (ex Stereo).

Čuveni gitarist jedna je od ključnih ličnosti u našoj glazbi u zadnjih 40-ak godina, bilo da je riječ o njegovom djelovanju u grupi Leb i sol, izuzetnim suradnjama s Miroslavom Tadićem i radu na tradicionalnoj (ponajprije makedonskoj) glazbi, fantastičnim doprinosima glazbi brojnih kolega ili njegovim vlastitim, solističkim i kantautorskim projektima, od kojih je zadnji studijski album “Seir”, objavljen u izdanju Croatia Recordsa, i kao CD i kao LP.

Da taj muzički velikan ne prestaje nuditi podjednako fascinantne glazbene rezultate pokazala je i nedavna nominacija za Porin za najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe, koju je zaslužio suradnjom sa sjajnim dvojcem Bow VS Plectrum na skladbi “Mista Dance”, objavljenoj na njihovom debitantskom albumu “Bow VS Plectrum”.

Vlatkovo neprikosnoveno vladanje instrumentom, ali i raznolikim glazbenim utjecajima i tradicijama, nedvojbeno su jamci još jednog iznimnog koncerta ovog vanserijskog glazbenika.

Album “Seir” u CD formatu po cijeni od 99 kn kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Izvor: Croatia Records