Legendarni Scorpionsi po prvi put u Sloveniji!
3. travnja 2017.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Legendarni Scorpionsi po prvi put u Sloveniji!

Koncem ljeta će tu legendarnu grupu najpoznatiju po velikom hitu “Wind Of Change”, vjetar donijeti u naše susjedstvo.

Publika će tako uz jednu od najljepših svjetskih balada, konačno uživo čuti i hitove “Rocking Like A Hurricane”, “Still Loving You”, “Send Me An Angel” i mnoge druge.
Arena Stožice će 5. prosinca 2017. s ponosom ugostiti legendarni bend koji neumorno održava koncerte od sedamdesetih godina. Posebno dizajnirana pista omogućit će gledateljima jedinstveno iskustvo uz raskošnu kazališnu produkciju. Ovaj vizualno snažan rock spektakl impresionirao je u sklopu svjetske turneje “Return to Forever” s kojom su Scorpionsi prije manje od dvije godine obilježili svoju 50. godišnjicu. Svoje fanove su tada razveselili s porukom kako ne namjeravaju stati.

Grupu je 1965. osnovao gitarist Rudolf Schenker. Bili su u zatišju skoro četiri godine, sve dok se bendu nije pridružio Rudolfov mlađi brat Michael i pjevač Klaus Mein. Zadnja izmjena u bendu dogodila se kada im se pridružio nekadašnji bubnjar grupe Motorhead Mikkey Dee.
Prvu ploču Lonesome crow izdali su davne 1972., ali su svoj veliki komercijalni uspjeh doživjeli početkom osamdesetih godina kad je izašla ploča Love at first sting (1984.) s uspješnicama Rocking like a hurricane i Still loving you.

U glazbenu povijest su se vječno upisali 1991. godine s albumom Crazy World i baladom Wind of change, svojevrsnom himnom ondašnje političke situacije u Europi, koja još uvijek oduševljava obožavatelje. Od tada su izdali još sedam studijskih albuma (ukupno osamnaest) i uspjeli zadržati obožavatelje. Na svom dugogodišnjem putu prodali su više od 100 milijuna ploča i pred punim koncertnim dvoranama nastupali po cijelom svijetu.
Video za skladbu Wind of Change, koja je na Youtube pogledana više od 400 milijuna puta pogledajte na LINKU
Scorpionsi dolaze u Sloveniju u okviru svjetske turneje koja je dobila ime po njihovom najuspješnijem albumu Crazy World.

Frontmen skupine Klaus Main je izjavio: “Kada smo na kraju hladne 1991. izdali album Crazy World, situacija je u svijetu bila jako napeta ali se u zraku mogla osjetiti vjera u mirnije i bolje sutra. 26 godina kasnije odnosi se zaoštravaju a svijet je svaki dan sve luđi, zato je Crazy World kao stvoren za naziv naše nadolazeće turneje. Jako se veselimo što ćemo opet biti s vama. 5. prosinca ćemo održati koncert na kojem ćemo barem na trenutak zaboraviti na ludi svijet”.

Ulaznice će biti u prodaji u sustavu Eventim od 5.4!