Rino Petrović iz The Voicea predstavio novi singl autora Darka Bakića iz Buđenja
8. travnja 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Rino Petrović iz The Voicea predstavio novi singl autora Darka Bakića iz Buđenja

Rino Petrović, mladi glazbenik iz Kraljevice i sudionik druge sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, predstavlja novi singl – “Putnici”, autora Darka Bakića! 

Cijenjeni hrvatski skladatelj i tekstopisac Darko Bakić prepoznao je talent ovog mladog glazbenika, a zajednička suradnja ostvarena je već u debi-singlu Rine Petrovića – “Samo mi se vrati”, objavljenom sredinom prošle godine, te se nastavila i kroz ovu novu pjesmu. Produkciju novog singla potpisuje Marko Matijević Sekul (Manntra), dok su u snimanju pjesme sudjelovali Marijan Brkić Brk i Josip Radić!

Rad na pjesmi je od samih početaka išao u vrlo uzbudljivom smjeru – naime, nakon što je dobila svoj prvi oblik i gotovo pa finalnu verziju, snimka pjesme bila je ukradena, kada se početkom godine dogodila krađa u glazbenom studiju u Dubravi, te je pjesma morala nanovo biti snimljena. “Tijekom snimanja smo i mi bili ponekad putnici na potopljenom brodu. Od pjesme koja je praktički bila spremna za izdanje do provale i krađe u studiju te ponovno snimanje”, otkrio je producent Marko Matijević Sekul i dodao “Ali upravo je to donijelo neku novu perspektivu i totalno drugačiji i neočekivani put pjesmi. Rino je definitivno dao neku svoju dimenziju u istoj, tako da mi je bilo zadovoljstvo raditi sa njime.

Prateći videospot redateljski potpisuju Tomislav i Ivana Pović, video je sniman u Zagrebu, a u njemu se uz Rina pojavljuju i Lara Demarin i Ana Bustruc, koje su također bile natjecateljice u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Video je dostupan putem njegovog službenog YouTube/VEVO kanala.

Priča oko singla je pomalo nevjerojatna, jer smo ga zbog raznih okolnosti bili primorani snimati nekoliko puta, ali ne bih bio ovoliko zadovoljan da je bilo drugačije. S druge strane, u spotu se isprepliću prošlost i sadašnjost, a Ana i Lara su se pokazale kao odličan izbor, jer su prikazale upravo onaj dio karaktera koji je bio potreban za priču. Zahvaljujem se Darku Bakiću, Marku Matijeviću Sekulu, Igoru Ivanoviću te Tomislavu i Ivani Pović, bilo je divno raditi na ovoj pjesmi i jako sam sretan što je mogu zvati svojom.” – Rino Petrović

Rino svoju glazbenu priču započinje u ranom djetinjstvu, kada je upisao satove klavijatura jer mu je mama rekla da djevojke vole dečke koji znaju svirati i pjevati. Do sada se istaknuo u nekoliko bendova, a osvojio je i nagrade glazbenih žirija na različitim manifestacijama (2015. Grobnička skala: Nagrada za najbolju interpretaciju, 2016. MIK – Melodije Istre i Kvarnera; Nagrada za najboljeg debitanta). Široj javnosti svakako je poznat kao izrazito pozitivan i simpatičan sudionik druge sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, a sredinom prošle godine objavio je i svoj debi-singl “Samo mi se vrati”. Svoju samostalnu izvođačku glazbenu karijeru nastavlja graditi dalje, ovim novim singlom – “Putnici”.

Izvor: Universal Music Hrvatska