9. travnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: “When I say Dog, you say Eat – Dog Eat Dog”

Klub Močvara je bilo mjesto gdje su se okupili mnogi ljubitelji američkih crossover pionira Dog Eat Dog.

Hardcore veterani ili bolje da kažem pioniri kombinacije hardcorea i rapa, ispunili su Močvaru i u nešto više od sat vremena dokazali svoj kultni status. Iako bi se neki složili da je set lista mogla biti još bolja ili dulja, ipak su svi najsretniji što su uopće u Hrvatskoj mogli vidjeti Dog Eat Dog, za mnoge bend uz kojeg su odrastali i stvarali svoje glazbeno usmjerenje.

Prošli su kroz svoju karijeru, od 1994. godine kada su osnovani i postigli veliki uspjeh albumom “All Boro Kings”, pa sve do danas kada promoviraju svoj EP “Brand New Breed” i s kojeg su izveli sve pjesme na koncertu u Močvari. Od svojih komercijalno najvećih pjesama izveli su “No Fronts” i “Who’s The King”. Taj trenutak kada se na drugoj spomenutoj na pozornici pridružio saksofonist je označio samo početak ludila i strašne energije.

Zanimljivo je bilo vidjeti posjetitelje s nekoliko sijedih na glavi ili bez ičega na glavi, kako uživaju u najdražem bendu svoje mladosti, a bilo je tu i mladih generacija na koje su stariji, ali ništa manje energični, prenijeli Dog Eat Dog glazbu. Bend je to koji je nekada dijelio pozornicu s najvećima, poput Rage Against The Machinea, Sepulture, Metallice, Wu Tang Clana, Kissa, Ozzyja Osbournea ili No Doubta. Pokazali su kako i dalje nisu za baciti i kako se mnogi drugi temelje na Dog Eat Dog zvuku. Nisam čovjek koji sluša Dog Eat Dog, ali ovo je zaista bio odličan koncert koji će ostati mnogima u sjećanju, a da ne govorim kako su neki iskoristili priliku poslije nastupa za fotografiranje s pjevačem Johnom Connorom.

Na koncertu sam vidio i neka poznata lica kojima su, izgleda, Dog Eat Dog također bend iz mladosti, pa su tako u koncertu uživali bubnjar Brkova, Šarac i reper Stoka.

U travnju i svibnju Dog Eat Dog će odsvirati 23 europska koncerta, a svakako je bila velika čast što je među njima bio i Zagreb, odnosno Močvara. Koncert za pamćenje. Spomenimo samo kako su prije njih nastupili Austrijanci Bloodshed Remains.

Bloodshed Remains

Set lista
Pull My Finger
Think
Emoji Baby
Who’s The King
Walk With Me
ISMS
Lumpy Dog
Rocky
Step Right In
If These Are Good Times
No Fronts
Vibe Cartel
XXV

Foto: Nikola Knežević