Jean-Michel Jarre ovog vikenda na besplatnom koncertu u Bratislavi i s posebnim gostom Brianom Mayom
7. svibnja 2024.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Jean-Michel Jarre ovog vikenda na besplatnom koncertu u Bratislavi i s posebnim gostom Brianom Mayom

Pionir elektroničke glazbe Jean-Michel Jarre nastupit će na potpuno besplatnom koncertu kod NLO mosta u Bratislavi ove nedjelje, 12. svibnja kako bi otvorio Starmus Festival.

Koncert pod nazivom “Bridge from the Future” bit će jedinstvena prilika za mnoge obožavatelje Jean-Michela Jarrea, glazbenika, skladatelja i vizionara čiji su nastupi ovakvog tipa u prošlosti okupljali i nekoliko milijuna ljudi, a čak je i tri puta ušao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda. Ono što će još biti posebno jest gostovanje osnivača, autora i gitarista grupe Queen Briana Maya, koji je inače suosnivač Starmus Festivala.

Jean-Michel Jarre na pozornicu bi trebao stići u prvom letećem automobilu koji je izumljen upravo u Bratislavi, gradu gdje će se i ovoga puta okupiti brojni znanstvenici i govoriti o astronomiji, svemiru, glazbi, umjetnosti i prirodnim znanostima. Koncert će se prenositi diljem svijeta, a već je otkrivena i nevjerojatna produkcija same pozornice.

Festival se održava od 12. do 17. svibnja i osim koncerta Jean-Michel Jarre sudjelovat će i na Starmusovom savjetodavnom odboru.

“Starmus je najinspirativnija debata o budućnosti našeg planeta. Od prijetnji s kojima se suočava naš okoliš i klima do etičkih implikacija umjetne inteligencije, genetskog inženjeringa i kibernetičke sigurnosti, festival STARMUS obećava da će nadahnuti i prosvijetliti. Pridružite mi se na ‘Mostu budućnosti’ 12. svibnja u Bratislavi, dok započinjemo najveći festival znanosti i glazbe”, pozvao je publiku Jean-Michel Jarre.

Foto: Jens Koch