The Blondes: “Što je bolje od jedne plavuše koja svira i pjeva? Pa dvije!”
11. travnja 2017.
Nikola Knežević (2516 Članci)
Podijeli

The Blondes: “Što je bolje od jedne plavuše koja svira i pjeva? Pa dvije!”

Kristina Radovčić i Emanuela Lazarić čine The Blondes, akustični duo s opatijskoj područja koji polako privlači medijsku i svu drugu pozornost.

Nastupile su po prvi puta u Slavonskom Brodu protekloga vikenda pa smo iskoristili prigodu i porazgovarali s Kristinom i Emanuelom, koje stoje iza nagrađivanog etno/pop/rock akustičnog dua The Blondes.

Opatija je bajna, znamo i glazbenu povijest i sve ono što se događalo, a kakva je 2017. godina u Opatiji? Predstavite prvo sebe, kako ste se našle, jeste vi prijateljice, poznanice ili sve zajedno?

Sve se to izrodilo iz dugogodišnje prijateljstva pošto smo se upoznale u srednjoj školi, prvi dan škole smo sjele slučajno skupa u klupu te zaključile da i jedna i druga sviramo, pjevamo i pišemo pjesme. Tada smo zaključile da nije dobro imati dva glavna vokala u bendu, što ćemo mi u jendom bendu tako da je svaka imala svoje bendove, a usput smo pozavršavale fakultete. I nakon dugo vremena i iskustava koja smo kupile okolo, našle smo se 2011. godine i zapitale zašto ne sviramo skupa. Sjele smo prvi dan škole u zajedničku klupu i to je valjda bio neki znak, probale smo i eto. Razmišljale smo što je bolje od jedne plavuše koja svira i pjeva. Pa dvije! Krenule smo slučajno ali su nam se vrata počela otvarati i nekako su nam bili to signali da je naš put isparavan.

Što vas je muzički obradovalo i obrazovalo tada u mladosti?

Moram priznati da sam imala sreće pa mi je tata, koji je plovio, donosio albume raznoraznih izvođača iz Engleske i Amerike. Što god sam dobila to je par godina kasnije dolazilo kod nas. On je slušao hard rock, tako sam i ja od toga krenula, pa onda na british pop itd.

Uvijek je taj nekakav pop rock, uglavnom kako mi baziramo muziku na gitararama, tako je najvažnije nešto gdje je gitara u prvom planu i pjesme koje se mogu skladati uz nju. Pa i electro rock, bitno da su gitare. Niti možeš rasporediti po žanrovima niti izvođačima, ima dosta kvalitetnih izvođača pa imaju po jednu ili dvije pjesme odlične, a drugo je onako. Ovisi o pjesmi i ugođaju. Adele nema gitare pa je fantastična s vokalom zbog čega je važna i to je nekako ono što nas je od početka oblikovalo i čega se danas držimo.

„Nisi sama“ je naslov nedavno objavljenog singla. Što možete reći o njemu i zašto takav naslov?

To je priča, ne samo posvećena ženama jer u naslovu stoji „Nisi sama“, nego se obraćamo svim dušama – nisi sama dušo mala. Dakle, svima onima koji traže to mjesto pod suncem i fali im jedan mali input koji bi im pomogao da promjene stvari u životu. Često se ljudi boje promejna pa smo mi tu svojim postupcima dokazale da se za nešto, ako si zacrtaš, sve sile urote da zaista bude tako. Barem mi tako vjerujemo i to smo pretočile u pjesmu.

Zahvaljujemo Kiki i Elli na izdvojenom vremenu za intervju i ujedno vas pozivamo da ih poslušate na sljedećim koncertima:
14.4. MOŠĆENIČKA DRAGA, otvorenje La Terrazza Bara
15.4. PAZIN, Kukuriku Disco Club
21.4. ZADAR, Famous Bar

Razgovarao: Željko Mirković