GENIJALNO: Poslušajte kako su The A! na poseban način obradili najvećih hit Led Zeppelina
13. travnja 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

GENIJALNO: Poslušajte kako su The A! na poseban način obradili najvećih hit Led Zeppelina

Nakon singla “Jedan dobar razlog” i engleske verzije “Now that you´re gone” bend The A! je, u pauzi između singlova, izdao live obradu pjesme “Whole lotta love” legendarnih Led Zeppelina.

The A! je zagrebački bend koji je s radom započeo 2013.godine premijernim nastupom na INmusic festivalu za koji su izabrani od strane publike, a rezultat njihovog stvaralaštva u posljednje tri godine najbolje predstavlja dvostruki dvojezični album „Stereo“ kojeg su izdali krajem prošle godine za Aquarius records. Najavna pjesma „Jedan dobar razlog“ i dalje se može čuti u domaćem radijskom eteru, a bend već priprema novi singl koji bi svjetlo dana mogao ugledati krajem svibnja.

Pjesmu “Whole lotta loveThe A! je izveo u sklopu live session-a u Deep Forest studiju u Zagrebu te ju izdao kao najavu live EP-a s obradama pjesama Led Zeppelina u čast nadolazeće 50. godišnjice kultnog benda. Više o ovoj ideji nam je otkrio Mihael Kvorka, pjevač benda The A!:

“Led Zeppelini su jedan od izvođača koje svi iz benda slušamo, a osim što su odlični sami po sebi, uvijek su nam se sviđale njihove pjesme i znali smo se često pitati kako bi ti rock klasici mogli zvučati u našem stilu. Tako je nekako došlo i do naše prve obrade pjesme “Whole lotta love”  na koju je publika odlično reagirala gdje god smo svirali pa smo se odlučili snimiti je. Kako smo nedavno saznali da se bliži 50. godišnjica Zeppelina pala nam je na pamet ideja da snimimo digitalni EP od 4-5 pjesama koje ćemo, počevši sa aktualnom obradom, izdavati svakih par mjeseci sve do obljetnice. To je naš skromni doprinos i podsjetnik na velikane, ali i dokaz da su njihove pjesme vječne te se mogu odsvirati na više načina od originala. To i inače volimo raditi, a već smo ´pokvarili´ i jazz klasik “Sumertime” kao i evergreen Miše Kovača “Ostala si uvijek ista“ tako da već imamo nekoliko neobičnih obrada na repertoaru.

The A!-ova obrada klasika “Ostala si uvijek ista” našla se na kompilaciji “Zimzeleno A Novo 2” u izdanju Croatia recordsa, a cijeli projekt je vođen od Zlatka Turkalja i HRT-a.

Pokrenuli su projekt “Neo Sessions” s ciljem da okupe neafirmirane izvođače kroz snimanje live session-a u svom prostoru, a i sami su nastupili snimivši dvije pjesme uživo – live verziju pjesme “Nikad” te obradu jazz klasika “Summertime”.

Ukoliko još niste upoznati sa albumom “Stereo” možete ga poslušati ovdje u cijelosti na Deezeru.