Roger Waters u lipnju objavljuje prvi album u 25 godina
20. travnja 2017.
Music Box (10873 Članci)
Podijeli

Roger Waters u lipnju objavljuje prvi album u 25 godina

Roger Waters najavio je “Is This The Life We Really Want?”, svoj prvi rock album u 25 godina.

Glazbenik poznat kao kreativna snaga koja stoji iza legendarnih Pink Floyda, objavit će dugoiščekivani album 2. lipnja za Columbia Records/Menart. Uz to je najavljena i američka turneja, Us+Them Tour. Bit će to novi show, a kako će točno izgledati, još je tajna no bit će to presijek Watersove karijere povezan jednom općenitom temom.

Watersov posljednji album, “Amused To Death” iz 1992., bio je proročanska studija popularne kulture, istraživanje moći televizije u razdoblju Zaljevskog rata. Ovaj dugoiščekivani nasljednik tog albuma je nepokolebljiv komentar modernog svijeta i nesigurnih vremena. Nadolazeći album je poput klasika Pink Floyda, primjerice “Animals” and “The Wall”.

Album je producirao i miksao Nigel Godrich (Radiohead, Paul McCartney, Beck, U2, “From the Basement”).

“Is This The Life We Really Want?” uključuje 12 novih pjesama Rogera Watersa, a bit će dostupne na duploj 180 gramskoj ploči i na CD-u.

Rogeru Watersu (vokal, gitara, bas), su se na albumu pridružili: Nigel Godrich (aranžmani, klavijature, gitare), Gus Seyffert (bas, gitara, klavijature), Jonathan Wilson (gitara, klavijature), Joey Waronker (bubnjevi), Roger Manning (klavijature), Lee Pardini (klavijature) i Lucius na vokalima (Jessica Wolfe,  Holly Proctor)

Stihove za pjesmu “Wait for Her” napisao je Roger Waters, a nadahnuo ga je engleski prijevod nepoznatog autora, odnosno “Lesson from the Kama Sutra (Wait for Her),” Mahmouda Darwisha.

Popis pjesama:

1. When We Were Young
2. Déjà Vu
3. The Last Refugee
4. Picture That
5. Broken Bones
6. Is This The Life We Really Want?
7. Bird In A Gale
8. The Most Beautiful Girl
9. Smell The Roses
10. Wait For Her
11. Oceans Apart
12. Part of Me Died