Maja Posavec ususret velikoj obljetnici Beatlesa: “Točno se sjećam kada sam prvi put čula Yesterday”
24. travnja 2017.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Maja Posavec ususret velikoj obljetnici Beatlesa: “Točno se sjećam kada sam prvi put čula Yesterday”

28. svibnja očekuje nas veliki koncert The Beatles Revival Orchestra u Lisinskom kojim će biti proslavljen 50. rođendan albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts”.

Obzirom da je najavljen veliki broj gostiju na koncertu odlučili smo razgovarati s njima i upitati ih kada su se susreli s Beatlesima. Seriju mini intervjua započinjemo s Majom Posavec.

Ove godine navršava se 50. rođendan jednog od najvažnijih albuma rock glazbe, „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ Beatlesa. Sjećate li se kad ste se prvi put susreli s ovim albumom?

Ne, ne sjećam se. Sjećam se kada sam prvi puta čula “Yesterday”. Bila sam možda 3. razred osnovne i jedna učiteljica mi je predložila da pjevam tu pjesmu na nekoj školskoj priredbi. Nažalost to se nije dogodilo ali naučila sam pjesmu.

Izvodit ćete najpoznatije hitove grupe The Beatles. Koliko je glazba The Beatlesa utjecala na vaš glazbeni smjer  i vašu glazbu općenito?

Pa iskreno ne znam. Vjerojatno više preko drugih nego od samih Beatlesa, nisam ih puno slušala, češće je to bilo slučajno ili u nekom društvu. I danas kad ih slušam ponekad se začudim kako imaju dobre pjesme, jer ne znam sve. Tako su mi uvijek novi. Imala sam sreću da su zaista svi moji prijatelji glazbenici veliki ljubitelji i poznavatelji Beatlesa, pa sam ih preko njih upoznavala. I ovaj koncert je također jedno slično iskustvo.

Možete li navesti koja vam je najdraža pjesma od The Beatlesa?

“A Hard Days Night”.

Koja je prva pjesma Beatlesa koju ste čuli?

“Yesterday”

Koji vam je najdraži Beatle?

Ringo Starr

Jeste li već ranije izvodili pjesme Beatlesa?

Ne

Intervju radio Hamar Media

Foto: Hrvoje Zakular