Britanski glazbenik i producent SOHN dolazi sa svojim bendom u Hrvatsku!
25. travnja 2017.
Music Box (10950 Članci)
Podijeli

Britanski glazbenik i producent SOHN dolazi sa svojim bendom u Hrvatsku!

SOHN, sjajan britanski glazbenik, producent i multi-instrumentalist predstavit će svoju elektronsku glazbu praćenu bendom u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 10. studenog 2017.

Na premijerni hrvatski nastup SOHN dolazi na krilima novog albuma “Rennen” koji otkriva bogatstvo melodija, demonstrirajući njegov sjajan vokal te vještinu stvaranja atmosferične i soulful elektronske glazbe koju predstavlja s punokrvnim bendom.

Iza imena SOHN se krije Christopher Taylor, britanski majstor atmosferičnih tonova, pomno kreiranih beatova i sjajnog glasa. Londonski glazbenik, tekstopisac i producent u svijet glazbe je ušao uz gitaru i piano, a kao SOHN je s adresom u Beču od 2012. objavljivao singlove spajajući kantautorske vještine i apstraktnu elektronsku glazbu, istovremeno radeći remikseve za imena kao što su Lana Del Rey i Rhye.

SOHN je svijetu predstavio svoju kombinaciju elektronske glazbe, sa soul i pop melodijama na hvaljenom debitantskom albumu “Tremors” iz 2014. Mediji su njegov sjajan vokal i produkciju obojanu melankolijom usporedili s imenima kao što su James Blake i Jamie Woon, ali SOHN je svemu dao svoj autentični potpis, te ga je prvijenac iz anonimnosti lansirao u međunarodnu zvjezdanu postavu. Uz ogroman uspjeh albuma, SOHN je zaokupio pažnju medija diljem svijeta, koji su hvalili njegov kristalno čisti tenor koji postiže visoke note savršene u njegovoj krhkosti, nazivajući debi pokaznim materijalom kako indie R’n’B treba zvučati.

Album sa singlovima poput “Bloodfows” i “Lessons” je preslušan više od 60 milijuna puta na Spotifyju, te ga je lansirao na lineupe nekih od najvećih festivala, a SOHN je obišao svijet tri puta u dvije godine i predstavio live postavu koja je spojila elektronski glazbu i instrumente u besprijekorno hipnotičko iskustvo.

Uzbudiljvo i intenzivno razdoblje nastavilo se preseljenjem iz Beča u L.A. te brojne produkcije za imena kao što su SZA, Banks i Kwabs, SOHN je suautor pjesama za Rihannu, a dotaknuo se i remiksiranja sjajnih imena poput The Weeknd i Disclosure.

SOHN se potom povukao u osamu sa svom opremom koju posjeduje kako bi radio na novom albumu daleko od utjecaja, a “Rennen” predstavlja njegov najpustolovniji album do sada na kojem istražuje nove mogućnosti. Na novom albumu SOHN istražuje mračniju stranu R’n’B zvuka, poigrava se s novim elementima, koristi kuhinjska pomagala kao perkusije, govori i o osobnim promjenama koje su se dogodile u zadnje dvije godine, od zaljubljivanja, preko braka, do očinstva, uz singlove kao što su najavni “Hard Liquor” ili sjajni “Signal”. Izravniji pristup na albumu u fokus stavlja vokal, kao i melodije, a novi uradak ga vodi na najveće festivale poput Coachelle i MELT-a, te na turneju po SAD-u, Kanadi i Europi.

S novim stavom SOHN popunjava svoju kolekciju s odvažnim pjesmama, a album je ambiciozan prikaz razvoja umjetnika u novom smjeru u kojem nas i dalje uvlači u svoj svijet bogatih melodija i besprijekornih vokala. Prilika za doživjeti SOHN-a i sjajno audio-vizualno iskustvo bit će u Tvornici kulture.

Ulaznice

Ulaznice kreću u prodaju u petak 28. travnja. Cijena u pretprodaji je 90 kn, dok će na dan koncerta iznositi 110 kn.

Službena prodajna mjesta:
– Dirty old shop, Tratinska 18
– Rockmark, Berislavićeva 13
– Aquarius CD Shop, Varšavska 13
– Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
– Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Foto: Phil Knott