M.O.R.T. se pridružuju Baretu i Majkama na rock festivalu u Starcima
25. travnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

M.O.R.T. se pridružuju Baretu i Majkama na rock festivalu u Starcima

Već smo pisali o malom mjestu Starci u Starom Petrovom Selu gdje se svake godine okupljaju tisuće ljubitelja rock glazbe na malom slavonskom festivalu.

Nakon što je objavljeno glavno ime festivala, Goran Bare i Majke, organizatori su otkrili ime još jednog izvođača koji će nastupiti u srpnju u Starcima, a to je grupa M.O.R.T.

M.O.R.T. je  rock, punk, blues bend iz Sinja, žestokog zvuka i odličnih live nastupa. Iza sebe imaju tri studijska albuma koji su osvojili publiku i utrli im put na hrvatskoj rock sceni. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama.Krajem 2015. snimaju novi album ˝Tužna kocka˝ koji je objavljen u travnju 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku.

M.O.R.T. će u Starcima nastupiti 14. srpnja 2017. godine. Ulaz je besplatan.

Foto: Dominik Belančić