10. ARLA festival u Đakovo dovodi Darka Rundeka i J.R. Augusta
10. kolovoza 2020.
Music Box (9876 Članci)
Podijeli

10. ARLA festival u Đakovo dovodi Darka Rundeka i J.R. Augusta

U ovoj neobičnoj godini, neobično izdanje ARLA-e! Ove godine obilježavaju desetu jubilarnu godinu festivala ARLA koji je najprije osmislila i počela organizirati Udruga za mlade Đakovo povodom Dana mladih koji se obilježava 12. kolovoza.

Kasnije se tradicija nastavila kroz rad ponešto izmijenjene udruge, novog naziva ARLA – udruga za promicanje urbane kulture. S obzirom na razna ograničenja, izmjene naputaka, redukcije financijskih sredstava i brojne druge faktore, ovogodišnja ARLA u središtu događanja nema koncerte, već radionice koje će se odvijati tijekom četiri dana, na samom kraju kolovoza.

“To ne znači da će Đakovo ostati bez glazbenog programa! Kako je naša prvotna ideja bila dovesti Darka Rundeka i nekoliko manjih bendova, a nije bilo dovoljno financijskih sredstava za ostvarivanje tog plana, sretni smo što je Centar za kulturu Đakovo u suradnji s Gradom uspio iznaći sredstva za koncert koji smo željeli organizirati! Mi ćemo ovoga puta sudjelovati samo kao suorganizatori koncerta, te vam uz Rundeka dovesti J. R. Augusta i Portman!”, javljaju iz udruge ARLA.

17. kolovoza u Strossmayerovom parku nastupit će J.R. August, Darko Rundek kvartet i Portman, a od 27. do 30. kolovoza bit će organiziran još niz događanja. Prvi dan rezerviran je za program RestArt – putem (re)kreacije, drugi dan za piknik, treći za programe Putokaz i Land art, a zadnji dan pozivaju posjetitelje na Bajer. Detalje svih ovih programa pronađite OVDJE.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Foto: Nikola Knežević