“Urodile žute kruške”, singl kojim Afion najavljuju dva jedinstvena koncerta u Saxu
17. travnja 2019.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

“Urodile žute kruške”, singl kojim Afion najavljuju dva jedinstvena koncerta u Saxu

Nakon što su u studenom u rekordno brzom roku rasprodali Vintage, Afion se vraća u Zagreb, točnije u Sax! Zbog velikog interesa otvoren je još jedan datum, 26. travnja kada će bend nastupiti u 18h. Dan kasnije, u subotu, nastupit će u 17h. Osim novog singla “Urodile žute kruške” tom će prilikom bend premijerno odsvirati i neke nove pjesme s nadolazećeg albuma. 

Prošlo ljeto Afion se nakon 6 godina koncertne pauze ponovo okupio i nastupio na festivalu TradInEtno u Pazinu. Nakon Pazina, u jesen prošle godine rasprodali su Vintage i vrlo spontano bend je odlučio da ponovo krene svirati. Na relaciji Zagreb – Malmö – Skopje počelo se raditi na novom materijalu i snimljen je prvi singl “Urodile žute kruške”. Miks potpisuje udaraljkaš benda, Nenad Kovačić.

Pjesma je poznata u različitim varijantama diljem Hrvatske, BiH i Srbije. Pjevala se prilikom sijela, komušanja kukuruza, čupanja vune ili prilikom drugih aktivnosti koji su uključivali veliko društvo. Služila je za ispipavanje terena kod druge strane, imena u pjesmi bi se tom prilikom mijenjala. Afion nakon 10 godina ima novu pjesmu. I ne, nisu pali s kruške nego najavljuju novi album s mnoštvom afionskih verzija tradicijskih pjesama iz regije.

Ograničeni broj ulaznica (250) po cijeni od 65 kuna za oba dana mogu se kupiti tijekom radnog vremena Saxa, na dan će koštati 80 kuna.