Roots Manuva, Horace Andy, Dawn Penn i drugi s Outlook orkestrom otvaraju Outlook u Puli
27. travnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Roots Manuva, Horace Andy, Dawn Penn i drugi s Outlook orkestrom otvaraju Outlook u Puli

Nakon hvaljenih i rasprodanih premijernih nastupa u Londonu i Bristolu, eklektični 20-člani Outlook Orkestar svoju glazbenu magiju donijet će i u pulsku Arenu, na otvorenje 10. Outlook festivala.

U srijedu 6. rujna, uz nastupe grime ikone Dizzee Rascala i majstora trip-hopa DJ Shadowa, orkestar oformljen povodom velikog jubileja festivala, u 100 minuta odsvirat će obrade hitova s plesnih podija i sound systema širom svijeta. Najbolji britanski instrumentalisti ovom su prilikom pozvali i članove Zagrebačke filharmonije. Živoj instrumentalnoj pratnji, na mikrofonima će se pridružiti neki od najvećih vokala i MC-ja iz svijeta hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya, Roots Manuve, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih.

Roots Manuva, trenutno jedna od najzanimljivijih glazbenih snaga u Velikoj Britaniji i headliner festivala koji će nastupiti i na tvrđavi Punta Christo, rado je prihvatio poziv Orkestra da otvori veliko slavlje u Areni. Prepoznatljiv vokal Horace Andyja, stalnog suradnika Massive Attacka, opet ćemo slušati u Areni nakon prošlogodišnjeg sjajnog otvorenja Dimensions festivala. Prvi put u Hrvatsku, kao gošća Outlook festivala, stiže prava reggae kraljica – Dawn Penn. Poznata po svom hitu You Don’t Love Me (No No No) sa svojih 65 godina i dalje oduševljava energijom i glasom. Pharoahe Monch, nominiran za Grammyja već je dva desetljeća na čelu lirskih inovacija u repu, a u Pulu dolazi direktno iz rodnog New Yorka. Mikrofona će se uhvatiti i Loyle Carner, nova britanska hip hop nada. Uz njih nastupit će i kralj junglea Congo Natty, veterani grimea Newham Generals i Flowdan, drum and bass princeza mekanog vokala Ruby Wood. Pred publikom u Areni velike hitove bass svijeta iznijet će još i Nãnci i Phoebe, Killa P, Akala, Foreign Beggars, Jehst, Jenna G, MC Jila (Gentleman’s Dub Club).

Outlook Orkestar čine neki od najpoznatijih britanskih glazbenika, uključujući dva bubnjara te proširenu ritam sekciju, veliku gudačku i puhačku sekciju. Orkestru će se na pozornici Arene pridružiti članovi Zagrebačke filharmonije, jednog od najboljih simfonijskih orkestara u Zagrebu i Hrvatskoj s tradicijom dužom od 140 godina. Orkestrom će dirigirati nagrađivani skladatelj Tommy Evans, pokretačka snaga iza bendova Submotion Orchestra i Gentleman’s Dub Club. Legendarni producenti Adrian Sherwood i Mad Proffesor ”začinit” će glazbu svojim živim dub miksom i efektima.

Veliko slavlje prve dekade Outlook festivala nastavlja se na tvrđavi Punta Christo do 10. rujna, uz najveća imena iz svijeta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop glazbe, a britansko-hrvatska organizacija festivala upravo je primila još jedno priznanje svog rada. Naime, sljedeći tjedan Outlook festival primit će Posebno priznanje Gradonačelnika Pule za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada Pule, točnije za deset godina održavanja najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture te snažnog utjecaja na gospodarski i kulturni razvoj grada Pule kao prepoznatljive europske festivalske meke.

U Ljubljani je nedavno krenulo veliko regionalno zagrijavanje za Outlook festival, a nastavlja se 13. svibnja u Novom Sadu u Borisovom Ateljeu u organizaciji Extra Bass ekipe. Na launch partyju nastupaju Rahmanee, Euphorics, Subview (PROGRAM) i Double B (Baseline Crew).

Regionalne festivalske ulaznice po cijeni od 660kn i ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mjestima diljem zemlje.

Foto: Marc Sethi