Hoće li biti povrata novca kupcima ulaznica za otkazan koncert Enrique Iglesiasa?
20. studenoga 2019.
Nikola Knežević (2345 Članci)
Podijeli

Hoće li biti povrata novca kupcima ulaznica za otkazan koncert Enrique Iglesiasa?

Nakon što je i Zagreb završio na popisu gradova u kojima je otkazan koncert Enriquea Iglesiasa i nakon što se saznalo kako je promotor, koji je dogovarao koncerte, navodno pobjegao s većom svotom novca postavlja se pitanje hoće li kupcima ulaznica biti omogućen povrat novca.

Javila se i tvrtka Eventim koja je bila posrednik za prodaju ulaznica u ime i za račun organizatora.

“Eventim je prema nalogu organizatora ispunio financijske obveze u vezi s prodanim ulaznicama odnosno sredstva primljena prodajom tih ulaznica prenio je organizatoru odnosno trećim osobama po nalogu organizatora. Organizator je dužan osigurati financijska sredstva za povrat tih ulaznica kupcima. Uvjeravamo vas, da nam nije svejedno i da Eventim poduzima i nastavit će poduzimati sve pravne i institucionalne mjere kako bismo svim kupcima otkazanog koncerta omogućili povrat novca.”, kažu u Eventimu.

Ističu i kako su u suradnji s agencijom CAA, koja predstavlja Enriquea Iglesiasa, tražili da se angažira novi organizator i da se koncert prebaci na novi datum, ali takav interes nije iskazan, kao ni za povrat novaca koje je Evenitm uplatio direktno produkcijskoj kući Enrique Iglesiasa po nalogu organizatora ART BG-MENAGAMENT.

“Na žalost do potpunog pravnog i institucionalnog razrješenja nastale situacije ne možemo izvšiti povrat novaca kupcima ulaznica za ovaj otkazani koncert. Sve informacije ćemo pravodobno objaviti na našoj web stranici i društvenim mrežama te direktno emailom kupcima koji su kupovali ulaznice preko našeg web shopa”, kažu.