Tina Kresnik: “Ne bih se čudila da sam Beatlese čula već iz maminog trbuha”
28. travnja 2017.
Nikola Knežević (2565 Članci)
Podijeli

Tina Kresnik: “Ne bih se čudila da sam Beatlese čula već iz maminog trbuha”

Ove godine navršava se 50. rođendan jednog od najvažnijih albuma rock glazbe, „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ Beatlesa.

Povodom te velike obljetnice The Beatles Revival Orchestra održat će veliki koncert u Lisinskom 28. svibnja i to uz veliki broj gostiju. Među njima je i Tina Kresnik, dugogodišnji back vokal Parnog valjka, pjevačica benda Dog Katina, ali i solo pjevačica, kojoj smo postavili par pitanja o legendarnim Beatlesima.

Sjećate li se kad ste se prvi put susreli s ovim albumom?

Ja sam došla na ovaj svijet nekoliko godina nakon što je izašao album, tako da se ne sjećam kad sam ga prvi puta čula, ali s obzirom na to da su moji roditelji voljeli band The Beatles, ne bih se čudila da sam ga čula već iz maminog trbuha 🙂

Izvodit ćete najpoznatije hitove grupe The Beatles. Koliko je glazba Beatlesa utjecala na vaš glazbeni smjer i vašu glazbu općenito?

Glazba Beatlesa me prati cijeli život, jako je utjecala na moj glazbeni ukus i stil. Oni su definitivno postavili temelje današnje moderne glazbe. Svaki put kad ih čujem, pomislim, pa oni su sve ovo što se danas snima već odavno izmislili 🙂

Možete li navesti vašu najdražu Beatlesovu pjesmu?

Ne samo najdraža pjesma nego i jedna od najljepših pjesama uopće mi je “Something”.

Koja je prva Beatlesova pjesma koju ste čuli?

Prva? Bila sam mala pa sam ih često slušala nesvjesno 🙂 ali mislim da je pjesma “Help” bila prva koju sam  čula svjesno.

Koji vam je najdraži Beatle?

Najdraži Beatle mi je George Harrison

Jeste li već ranije izvodili pjesme Beatlesa?

Da, izvodila sam i ranije pjesme Beatlesa, vrlo često se nađu na mom repertoaru.

Intervjuirao Hamar Media