Grupa Ničim izazvan dolazi u zagrebački KSET
30. travnja 2017.
Music Box (8832 Članci)
Podijeli

Grupa Ničim izazvan dolazi u zagrebački KSET

Grupa Ničim izazvan stiže 25. svibnja u zagrebački KSET.

Bend je formiran u proljeće 2011. godine od strane Bojana Gluvajića (vokal i gitara) i Borisa Bakalova (vokal). Ubrzo su im se priključili Mane Gluvajić (bas gitara) i Kuga Borislav (klavijature). Kasnije su u bend došli i Nemanja Vujović (akustična gitara), Dragana Ilić (prateći vokal) i Igor Martinko (violina,truba,harmonika,gitara). Na bubnjevima možemo pronaći Marka Leđenca dok Nikola Petrović svira trombon.

U proljeće 2012. uspostavljaju suradnju s Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog benda Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra. Iz te suradnje nastaje prvi singl ”O tebi”. Sredinom travnja 2014. godine objavljuju svoj prvi studijski album pod nazivom “Ničim Izazvan”, a ukupno jedanaest pjesma producirao je upravo sarajevski producent Đani Pervan. Pjesma “O tebi” pokorila je radio valove regije te je do danas skupila preko 4 i pol milijuna pogleda na YouTubeu.

Ničim izazvan obilježio je posljednje godine pop uspona na srpskoj sceni te je uz Artan Lili postao perjanica novog srpskog zvuka, iako su žanrovski ipak nešto različiti.

Prijateljstvo sa S.A.R.S.-ovcima (s kojima imaju zajednički singl “Glupost“) dovelo ih prošle godine do koncerta u Domu Sportova, a sudeći po hitovima koje redaju, između kojih se izdvajaju ”Trideset”, ”Beskućnik” (s Darkom Rundekom), ”O tebi” i ”Odlaziš”, ne sumnjamo da će nastaviti osvajati srca zagrebačke publike.

Čak devet članova benda i široka instrumentalna postava formiraju inteligentni pop zvuk koji je bend predstavio na svoja dosadašnja dva albuma.

Oba njihova albuma su izašla za Lampshade Media (Marčelo, Hladno Pivo, S.A.R.S., Artan Lili), a bend će premijerno odsvirati pred zagrebačkom publikom i ponešto novog materijala.