IZVJEŠĆE: Vatra na besplatnom koncertu u Slavonskom Brodu predstavila i potpuno novu pjesmu
6. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2492 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Vatra na besplatnom koncertu u Slavonskom Brodu predstavila i potpuno novu pjesmu

Početak rada nove umjetničko-glazbene udruge Slavonski Brod označio je besplatan koncert grupe Vatra uz nastup nekoliko brodskih bendova.

Da je brodska rock scena oduvijek bila zanimljiva pokazale su u petak, 5. svibnja u Centru mladih u Slavonskom Brodu bendovi, oni koji su već godinama na sceni i oni koji su tek prvi put stupili na pozornicu. Od bluesa preko rocka do funka, najbolji je opis glazbe bendova koji su nastupili prije glavnih aktera večeri. Nastupili su novosnovani Dali Band u kojem se nalazi i gitarist poznatog hrvatskog benda (također brodskog) Chaos Addict, zatim Plagijat (već dugo poznat brodskog publici), veterani Brodsky Blues Band te možda i najveći potencijal za budućnost Slavonskog Broda, Pasivni pušač. Trenutno intenzivno rade na novim materijalima u funk/rock stilu tako da će se za njih još čuti. A zapeli su i članovima Vatre za oko/uho. Kako nam je otkrio frontmen Vatre Ivan Dečak, rijetko nešto uspije poslušati, osim onoga što usput stigne dok čeka nastup svoga benda, pa je tako poslušao i nastup Pasivnog pušača.

Dali Band

Uslijedila je i Vatra koja je premijerno u Slavonskom Brodu predstavila potpuno novu pjesmu.

“Sljedeći tjedan izlazi akustični album iz Lisinskog “Akustik u Lisinskom” kojeg smo već predstavili pjesmama “Mornarska majica” i “Gorim”, a nova pjesma će najaviti i novi album koji izlazi u mjesecu rujnu. Pjesma se zove “Sekvoje”. Ja sam autor teksta i glazbe, a snimit ćemo je s dečkima iz Svadbassa (Juraj i Pavle) i jedva čekamo da je predstavimo javnosti”, rekao je Ivan Dečak.

Brodska publika je ispunila Centar mladih i lijepo dočekala Vatru, uživala u njihovom nastupu, hitovima koji su osvojili radijske programe, te ih ispratila u iščekivanju skorašnjeg novog susreta. Ovo nije bilo prvi put da je Vatra u Slavonskom Brodu, bilo je tu i open air i klupskih koncerata, tako da već znaju kako publika diše. A publika voli kvalitetnu glazbu, Vatra je doista bend koji je odličan u live svirkama, još i žešći od onoga što čujemo na albumima, a da ne govorimo o iznimnoj uvježbanosti i tehničkoj izvedbi.

Umjetničko-glazbena udruga Slavonski Brod tako je uspješno razbila led ovim besplatnim koncertom, a koji ne bi bio besplatan da nisu imali veliku potporu Kazališno-koncertne dvorane “Ivana Brlić-Mažuranić” i nadamo se da će Centar mladih biti mjesto na kojem će biti održano još puno koncerata. Tehničke uvjete ima, prostor je opskrbljen odličnim razglasom, a radilo se i na obnovi akustike, tako da su svi preduvjeti za dobre svirke ostvareni.

Živi bili pa vidjeli.

Foto: Nikola Knežević