Mašinko predgrupa Zabranjenom pušenju na slavljeničkim koncertima
9. listopada 2019.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

Mašinko predgrupa Zabranjenom pušenju na slavljeničkim koncertima

Zagrebački melodični punk rock bend Mašinko otkriven je kao predgrupa Zabranjenom pušenju – 18. listopada na Gripama u Splitu i 19. listopada u Domu sportova u Zagrebu. Najavljeni veliki koncerti proslava su 35 godina karijere Zabranjenog pušenja započete kultnim izdanjem „Das Ist Walter“.

Mašinko pripada novijoj gardi punk rocka u Hrvatskoj. Utjecaji legendi poput KUD Idijota i Atheist Rapa značajno su doprinjeli stvaranju njihovog originalnog stila skrojenog od vlastitih opažanja o životu i društvu ovih prostora. Dosad su izdali dva studijska te dva split albuma, a uz gomilu odsviranih koncerata i festivala, u ulozi supporta nastupali su na velikim dvoranskim koncertima ispred Hladnog piva, Leta 3, Psihomodo popa i Dubioza kolektiva. Zbog zdravog svjetonazora, zaraznih melodija i himničnih tekstova često preplavljenih nostalgijom vuku poveznicu i sa Zabranjenim pušenjem ispred kojih će i nastupiti na dva velika koncerta – 18. listopada na splitskim Gripama i 19. listopada u zagrebačkom Domu sportova.  Mašinko će time ostvariti i svoju dugogodišnju želju da zasviraju kao podrška herojima svojeg odrastanja.

Zabranjeno pušenje trenutno je u Kanadi na svjetskoj turneji povodom 35 godina od izlaska kultnog albuma „Das Ist Walter“. Prve nastupe odsvirali su u Calgaryju i Montrealu, a sada ih još očekuju Windsor i Toronto. Nakon kratkog povratka u Hrvatsku, turneju će nastaviti put daleke Australije, a potom i u Skandinaviji.

Ulaznice za koncerte u Splitu i Zagrebu
U pretprodaji po cijeni od 85kn, na dan koncerta 100kn.

Foto: Filip Bušić