Indirekt diše internacionalno – kompletiran line up za ovogodišnje izdanje
8. svibnja 2017.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Indirekt diše internacionalno – kompletiran line up za ovogodišnje izdanje

Indirekt Music & Art Festival slavi peti rođendan i poziva te od 1.-4. lipnja u Istru na super provod uz kvalitetan line up, a uz to se još stigneš kulturno uzdizati na promociji knjiga i izložbama, sudjelovati u zanimljivim radionicama, otisnuti vlastitu festivalsku majicu, otvoriti sezonu kupanja u moru, jesti istarske specijalitete i mnogo više.

Prvi dan festivala, ujedno i prvi dan mjeseca lipnja, počinje u 20 sati izložbom Lane Flanjak (Buje) „Work in progress“ u MMC galeriji u Umagu i obuhvaća retrospektivu do sada izvedenih radova na javnom prostoru prijašnjih izdanja festivala, kao i Laninu samostalnu izložbu koja predstavlja njeno viđenje tih istih radova i lokacija na kojima su nastali te fotomontaže murala koji će se izvoditi ove godine. Lani će prvi dan praviti društvo beogradski amerikana dark pop projekt Sofie From Seatttle i hrvatski guitar minimal guitar techno duo NT Wave & Fen.

Indirekt nije samo glazba, već umjetnost općenito. Stoga, svake godine ulice Umaga postaju galerija i knjižnica na otvorenom. Ova godina je posebna po tome što će likovne umjetnice biti sve redom ŽENE. Dok akademske slikarice Ivona Jurić (Zg), Marija Šević (Bg) i akademska grafičarka Tea Jurišić (Baška Voda/Zg) budu oslikavale murale na fasadama umaške Danteove ulice i ostavljale neizbrisiv trag budućim generacijama i posjetiteljima, nova generacija pisaca, Mima Juračak (Sisak) i Asja Bakić (Tuzla, Zg), će predstaviti svoje radove i održavati živim bogatstvo pisane riječi.

Ivona Jurić

Indirekt nanovo oduševljava selekcijom bendova iz regije. Nastupit će bendovi iz čak 7 zemalja, dok su prijašnjih godina gosti bili bendovi iz čak 15 zemalja, što je dokaz da Indirekt diše internacionalno. Uz prvih 10 najavljenih glazbenih izvođača iz regije (Sir Croissant, Jakob Kobal, Sofie From Seattle, Cari Cari, Mile Me Deaf, NT Wave & Fen, Torul, GroznycCorp., Ti,  His Clancyness) predstavljaju još četiri benda i DJ-eve. Iz susjedne Italije stiže Giungla (ITA), noise pop projekt iz Bologne iza kojeg stoji Emanuela Drei, koju su mediji opisali kao plod ljubavi PJ Harvey i Grimes.

Stižu i Das Univerzitas (CRO), jedistveni zagrebački synthpop projekt, koji za sebe kaže da svira modernu glazbu koncipiranu na način da imate dojam da slušate američki sveučilišni radio uz voditelja s teatralnim glasom.

U suradnji s Austrian Music Exportom/Muzičkim informacijiskim centrom Austrija i Austrijskim kulturnim forumom, Austrija postaje zemlja partner Hrvatskoj. Uz dva austrijska benda Cari Cari i Mile Me Deaf, Indirektovci dovode i duo MOLLY (AU).

Tu su i Human Tetris (RUS), četveročlani post punk bend iz Moskve osnovan prije gotovo 10 godina.

Za aftere će se pobrinuti DJ Dom Smith (CRO), koji je svoje prve korake napravio na istarskim festivalima, a kasnije se otisnuo po zagrebačkim klubovima i birtijama. Slovenski internet radio Terminal nam u goste šalje L’indiescothèque (SLO) kolektiv će stvoriti pravu klubsku atmosferu. Iz Srbije stiže Dejan Bošković, predstavnik Navigatorz DJ seta (SR) i Ammonite recordsa. Bit će to pravi indie plesnjak! Posljednji dan festivala je rezerviran za chillanje, sažimanje dojmova i ponovljene nastupa dviju nježnih duša koje otvaraju drugi i treći dan festivala. Naime, Sir Croissant i Jakob Kobal će jos jednom nas počastiti svojim pjesmama, ali ovog puta u intimnijoj atmosferi.

Nakon zagrijavanja u u Trstu i zagrebačkom klubu Klub., dašak Indirekta ćemo osjetiti i 12. svibnja na Warm upu u Novigradu gdje nastupaju Nellcote i Trees Of Maine, Jelena Bando predstavlja izložbu “Pravi prostor” i oslikava mural na fasadi muzeja, a književnik i novinar Davor Mandić predstavlja svoj prvi roman Đavolju simfoniju.

Od 1. do 4 lipnja, kamp Veli Jože u Boroziji kod Umaga će postati oaza nezavisne umjetnosti. Zbog sve većeg broja posjetitelja iz Hrvatske, kao i regije, osiguran je adekvatan smještaj i prijevoz svim posjetiteljima po pristupačnim cijenama.
Daj si oduška, blow off the steam! I provjeri zašto se posjetitelji kunu u Indirekt kao najbolji mali festival u Hrvatskoj. Informacije o line upu i festivalskim paketima pratite na stranici festivala Indirekta i eventu Indirekt Music & Art Festivala.

Foto: Stefano Masselli