Dvočlani kopenhagenski bend SAV 18. svibnja u Vinylu
11. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Dvočlani kopenhagenski bend SAV 18. svibnja u Vinylu

Ovaj dvočlani bend čine Mija i Lars, prekaljeni ali još uvijek mladi pripadnici kopenhagenske alternativne pop-rock i jazz scene.

Nakon završene muzičke akademije Mija i Lars nastupaju kao članovi niza sastava (Seaweed, SVIN, UFO, Slowburn, Kvindebandet, itd.), a svoje druženje okrunili su formiranjem SAV-a.

Za njih dvoje nema granice kada je u pitanju muzika koju stvaraju. Dozvoljavajući da ih inspirira i vodi putovanje i sredina u koju dođu nastupati, Mija i Lars, jedna vokalom i sintisajzerom, a drugi na električnoj gitari, stvaraju često improviziranu glazbu koja nadmađuje žanrovske odrednice. Mijin predivni glas iznosi jaku emociju prelijevajući se sa zvucima sintisajzera i Larsove gitare na kojoj, kao jedan od najtalentiranijih eksperimentalnih gitarista Evrope izvlači gotovo apsurdne i bezobrazne gitarske bravure.

Sežući od minimalnog ambijentalnog zvuka, preko jazz varijacija, no wave-a te povremeno i hard-core noise izraza, glazba SAV-a vas s lakoćom uvlači u svoj otkačeni svijet. Njihova sviračka kontemplacija surovo razgolićuje manire popularne kulture nudeći na uvid komentare na slike svakodnevnice kroz ono bazično, instiktivno i osobno.

Ulaz: 20 kn
(Sav prihod od ulaznica ide izvođačima)

Foto: Nikla Adrian Vindelev (Facebook)