SeaRock festival kompletirao line-up s My Buddy Moose i Bellerophontes
12. svibnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

SeaRock festival kompletirao line-up s My Buddy Moose i Bellerophontes

SeaRock festival kompletirao je line-up za 2017 najavom još dva “domaća” imena: My Buddy Moose i Bellerophontes.

S velikim zadovoljstvom najavljuju dolazak riječkih americana rockera My Buddy Moose po treći put dolaze u Kotor, ovog puta će promovirati novi album “IV”, dok mladi crnogorski glazbenik Bellerophontes (Strahinja Kovačević) predstavlja novi samostalni glazbeni projekt. SeaRock festival se održava 21. i 22. srpnja 2017, na ljetnoj pozornici u Kotoru, a ulaz za publiku je kao i svake godine, besplatan.

Povijest festivala SeaRock i benda My Buddy Moose je neraskidivo povezana. Upravo su riječki rockeri svoj prvi koncert održali u Kotoru 2010, što je organizatore inspiriralo da pokrenu festival sličnog karaktera, nazvan SeaRock (morska stijena, po kotorski grota, a možda naziv ima neke veze i s rock’n’rollom na moru). Tako su već 2011. na prvom službenom izdanju festivala nastupili ponovo My Buudy Moose, zajedno s cnogorskim bendom Autumn For Free i suborcima iz Siska The Bambi Molesters.

My Buddy Moose četveročlani je bend iz Rijeke koji je okupljen 2004. godine, a oslanjaju se na široku lepezu stilova, od rock’n’rolla i punka do soula i countryja. Da su My Buddy Moose biser americane prepoznao je i sam kralj žanra, legenda, uvrnuti kantautor iz Tucsona (Arizona) i lider kultne alter country rock grupe Giant SandHowe Gelb, koji se u na novom albumu MBM pojavljuje u ulozi gosta kao gitarist.

Strahinja Bellerophontes Kovačević rođen je 1990. godine u Cetinju. Svoju glazbenu karijeru započinje 11 godina kasnije, kada upisuje osnovnu glazbenu školu u Kotoru, odsjek truba. Klavirom se počinje baviti u srednjoj školi. Trenutno privodi kraju studij trube na Muzičkoj akademiji u Cetinju. Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim glazbenim natjecanjima.

Njegova najznačajnija ostvarenja su: autorski klavirski opus “Maraz”, album “Mit o Blužđu” (u suradnji s crnogorskim jazz gitaristom Filipom Gavranovićem), album “Open Silence” (s crnogorskim progressive rock bendom Solid Ground čiji je i član). U planu je snimanje novog materijala benda Solid Ground, kao i rad na EP izdanju podgoričkog benda “The Lazarus Sign”.

Bellerophontes je s bendom Solid Ground nastupio na SeaRock festivalu 2014. godine, dok će ove godine predstaviti samostalni projekat.