Organizatori najavili drugo izdanje Velvet festivala na Krku – poznati datum i lokacija
16. svibnja 2017.
Music Box (7088 Članci)
Podijeli

Organizatori najavili drugo izdanje Velvet festivala na Krku – poznati datum i lokacija

Kulturna manifestiacija Velvet Festival i ove će godine biti održana u mjestu Punat na otoku Krku, točnije 13., 14. i 15. kolovoza 2017. kada će ugostiti neke od najzanimljivijih i najperspektivnijih autora i umjetnika domaće, regionalne i svjetske glazbene scene.

Lokacijom održavanja na samoj obali Jadranskog mora, Velvet Festival domaćim i stranim posjetiteljima nudi izuzetan ljetni glazbeni doživljaj u samom vrhu sezone – na dvije pozornice 14. i 15. Kolovoza će se izmijeniti desetak glazbenica, glazbenika i bendova kao i nekoliko cijenjenih domaćih i stranih DJ-eva.

Za sve posjetitelje osiguran je i besplatan kamp smješten u hladu borove šume tik do prostora festivala. Uz sve navedeno, Velvet Festival posjetiteljima pruža i bogat popratni program kao što su sajam ploča i projekcije filmova, te niz pogodnosti na mnogobrojne lokalne sportske i kulturne sadržaje.

Također je predstavljen i novi vizualni identitet inspiriran upravo onim što Velvet Festival predstavlja – ljeto, more i izvrsnu glazbu. Za dizajn je odgovoran iskusan dizajner Marko Vuleta-Djukanov, koji je u prošlosti radio za EXIT Festival, Cinema City Film Festival, te za mnoge druge klijente i na brojnim projektima.

Jedan od ciljeva Velvet Festivala jest učiniti otok Krk prepoznatljivijim mlađoj populaciji i glazbenim ljubiteljima i van granica Hrvatske. Svojom jedinstvenom lokacijom i dobrom prometnom povezanošću stvorena je mogućnost da sam festival iz godine u godinu raste, te da postane svojevrstan brend otoka Krka koji ovom manifestacijom postaje bogatiji za još jedan kulturni sadržaj.

Organizatori Velvet Festivala poručuju: “Zadovoljstvo nam je što i drugu godinu zaredom imamo priliku na najvećem hrvatskom otoku organizirati festival ove vrste. Posjetiteljima pružamo žanrovski raznolik glazbeni program, kao i razne popratne dnevne aktivnosti, među kojima će mladi i svi ostali ljubitelji izvrsne glazbe moći pronaći ponešto i za sebe. Nakon uspješne prve godine, sigurni smo da je Velvet Festival manifestacija koja će svojim programom privlačiti sve više i više posjetitelja, a otok Krk i mjesto Punat dobivaju još bolju prepoznatljivost i bogatiju turističku ponudu. Ovom se prilikom želimo zahvaliti Turističkoj zajednici Punat koja je prepoznala naše kvalitete te koja podržava naš rad i organizaciju od samog početka Velvet Festivala.”