SuperUho poklanja King Khan And The Shrines koncert u Močvari!
25. svibnja 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

SuperUho poklanja King Khan And The Shrines koncert u Močvari!

Kako se približava ovogodišnje četvrto izdanje SuperUha organizatori su svim kupcima festivalskih ulaznica odlučili pokloniti jedan od koncerta kojima već tradicionalno u Zagrebu najavljuju festival.

Izbor je pao na King Khana i njegove The Shrines koji će tako nakon spektakla priređenog prije dvije godine na festivalu, koji se tada održao u Šibeniku, ove godine po prvi put rasplesati i raspametiti Zagreb.

Zbog ograničenog kapaciteta Močvare trenutno je na raspolaganju 80 ulaznica za koncert King Khana koje će najbrži novi kupci festivalskih ulaznica za SuperUho dobiti na poklon. Oni koji već posjeduju festivalsku ulaznicu, a kupili su je u Zagrebu, mogu na mjestu na kojem su je kupili, uz njeno predočenje, najkasnije do 1.6. preuzeti svoju besplatnu ulaznicu za King Khana. Svi oni koji su svoje ulaznice kupili u drugim gradovima, naručili ih poštom, ili koji već posjeduju i jednu i drugu ulaznicu, za dodatne informacije mogu pisati na: zednouhi@gmail.com.

U slučaju da do 1.6. svi dosadašnji kupci festivalskih ulaznica ne preuzmu svoje besplatne ulaznica za King Khana, proporcionalno će se povećati broj besplatnih ulaznica dostupnih novim kupcima festivalskih SuperUho ulaznica.

King Khan nedvojbeno je jedan od važnijih zabavno-kontroverznih glazbenih rock performera na nezavisnoj glazbenoj sceni. Indijskog porijekla, rođen i odrastao u Kanadi, King Khan je tijekom 90-ih godina svirao u pregršt bučnih garažnih rock’n’roll bendova od kojih treba izdvojiti The Spaceshits, poznate po nasilnim i krajnje kaotičnim koncertima. Nakon The Spaceshitsa, King Khan nastavlja rad s prijateljem Markom Sultanom u dvočlanom bendu King Khan & BBQ show, a paralelno se formira i King Khan And The Shrines.

King Khan And The Shrines deveteročlani je bend formiran po konceptu funk/soul bendova 70-ih (puhačka sekcija, klavijature, perkusije, bubanj, dvije gitare, bass gitara i moćan vrišteći vokal), ali u izvedbi nestandardne psihodelične, krajnje zabavne i energične forme soul glazbe zaprljane garažnim rock’n’rollom. Bend je osim glazbe poznat i po otkačenom scenskom nastupu gdje je King Khan središnja figura, najčešće obučen samo u donje rublje sa zlatnim plaštom, pernatom šamanskom krunom visine pola metra na glavi, nizom magarećih zubiju nanizanih oko vrata i prepoznatljivim brkovima zahvaljujući kojima neodoljivo podsjeća na jednog domaćeg glazbenog velikana. Osim izgleda i zanimljive soul/rock plesne glazbe, King Khan svojom karizmom i odvaljenim performansom čitavo vrijeme komunicira s publikom, vodeći koncert iz minute u minutu do potpune euforije. Valja za kraj naglasiti i njegovu  suradnju s još jednim izvođačem koji je obilježio prethodna izdanja SuperUho Festivala, Black Lipsima, s kojima je 2009. godine oformio intrigantan gospel punk zbor The Almighty Defenders.

 

Podsjećamo da će se i ovo izdanje SuperUho Festivala održati u istom onom idiličnom prostoru u kojeg se smjestio prošle godine, prostoru oko nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u prekrasni Primošten, a koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu.  Kao i dosad na svim će ključnim lokacijama biti dostupan besplatan wi-fi zahvaljujući Iskonu, vjernom partneru i generalnom sponzoru SuperUha. Središnji dio festivalskog prostora i ove će godine postati Iskonova zona opuštanja, koja će tako u spoju s festivalskom plažom ponovo biti sastavnim dijelom i omiljenim okupljalištem festivalskih gostiju, kako tijekom dana, tako i navečer u pauzama između nastupa izvođača.

Između središnjeg festivalskog prostora i Iskonove festivalske plaže smješten je kamp u potpunosti natkriven visokom borovom šumom. Kamp će biti otvoren već 5. kolovoza u 12:00 sati i radit će do 10. kolovoza u 12:00 sati.

Svi oni koji ne namjeravaju svratiti do Primoštena i uživati u festivalu još uvijek mogu kupiti ulaznice za koncert King Khana po cijeni od 80 kn i to u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) te Rockmarku (Berislavićeva 13). Ukoliko ih ostane na ulazu će koštati 100 kn. Ulaznice su također dostupne preko web stranica Rockmarka i Dirty Old Shopa.