IZVJEŠĆE: Soley je zagrebačku Tvornicu pretvorila u svoje vilinsko carstvo
26. svibnja 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Soley je zagrebačku Tvornicu pretvorila u svoje vilinsko carstvo

Kroz zatvorene oči, čuli smo samo samo dijelić intimnog svijeta Soley.

Islandska kantautorica Sóley Stefánsdóttir je svojim nastupom u srijedu navečer zagrebačku Tvornicu pretvorila u svoje vilinsko carstvo. Intiman, misteriozan i u jednu ruku suzdržan nastup načelno je zadovoljio sve one koji su po prvi puta u Hrvatskoj željeli čuti ovog slavuja islandske indie pop scene.

U sklopu ove turneje Soley promovira svoj treći studijski album ”Endless Summer” koji donosi prijeko potrebnu svježinu i prozračnost nakon uspješnih, ali vrlo mračnih “We Sink” i “Ask The Deep”.Tako je i publika na ovom relativnom kratkom koncertu mogla uživati u uspješnicma kao što su “Grow”, “Kill The Clown”,  “Úa“, “Traveler” i sanjive “Endless Summer“ te njezinom najvećem hitu ”Prettty Faces” koji je publika koja se probala što više ugurati u prve redove malog Pogona ispratila velikim pljeskom.

Zvukovno je ovo bio jako dobar koncert, a uz odličnu vokalnu izvedbu Soley sve je odisalo određenim mirom i spokojem koji se ponajviše očitavao kroz suptilnost instrumenata na pozornici koji su se međusobno odlično upotpunjavali i ispreplitali te stvorili tu mističnu atmosferu koja je prožela cijeli prostor.

Soley je veoma suptilno, ali i istovremeno toliko raskošno i bogato u zvuku, interpretaciji i načinu izvedbe iznijela svoju glazbu i pokazala nam mali djelić svog svemira kojeg se nadam da ćemo imati prilike još koji put doživjeti kada neće biti toliko izmorena od ostatka turneje jer moramo priznati da je teško na svakom nastupu predati publici svoju intimu i osjećaje u ruke i tako svaku večer iznova, a pritom se ne isprazniti.; što se ovdje moglo osjetiti na momente.

Sve u svemu, kako bih ja rekla, fini koncertić i ugodan presjek radnog tjedna nakon kojeg ste bili spremni uvući se ispod dekice i utonuti u blagi san.