FOTOGALERIJA: Gužvanac na prvom danu Sea Star festivala uz Prodigy, Dubiozu, Urbana…
27. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Gužvanac na prvom danu Sea Star festivala uz Prodigy, Dubiozu, Urbana…

Iza nas je još jedan dan Sea Star festivala zbog kojeg je u resortu Stella Maris bila velika gužva, a razlog tome je genijalan line up bendova, kako regionalnih i europskih, tako i svjetskih zvijezdi. 

Exit ljeto ljubavi, tako je nazvan projekt Exit tima, koji se od ove godine proširio i na Hrvatsku, a sve kako bi se obilježila 50 obljetnica izvornog društvenog  fenomena iz 1967. godine – hippie pokreta. Da je Hrvatskoj potreban jedan ovakav festival poput Sea Stara pokazuje i veliki interes publike te je do sada kroz festival prošlo 25 tisuća posjetitelja, a samo na koncertu grupe The Prodigy, sinoć na Tesla Stageu, bilo je 20-ak tisuća obožavatelja.

Osim Prodigyja večer na Main Stageu obilježili su i nastupi Urbana i njegove Četvorke, te Dubioze kolektiv. Što se tiče Urbana, njegov glazbeni pladanj je uvijek bio među najboljima u cijeloj regiji, što se pokazalo i na ovom koncertu, gdje je servirao sa svojim bendom odličnu vokalno-instrumentalnu predstavu.

O Dubiozi kolektiv ne treba previše pričati, najuspješniji bend našeg područja, koji je dogurao i do Glastonburyja, ali koji i rado dolazi na velike koncertne nastupe i festivale u Hrvatskoj. Odlična svirka, vrhunska zabava i sjajan kontakt s publikom.

Ni Nautilus Stage nije bio u glazbenom smislu ništa lošiji jer tamo je nastupila protekle večeri krema regionalnog hip hopa, Krankšvester, Bad Copy, Kiša metaka, High5 i Kuku$ i ostali, a zanimljivo je bilo i na elektronskim koncertima gdje su se predstavili jedna od najboljih DJ-ica ovih prostora Marina Karamarko, legendarni techno umjetnik Umek, Marko Nastić i drugi.

Bili su tu i prvaci dubstepa Modestep, koji su po prvi put u regiju donijeli svoj čuveni nastup uživo. Furiozna kombinacija drum’n’bass i rocka raspametila je sve okupljene na glavnoj pozornici, a sa sigurnošću se može reći da uz Prodigy publika ima i nove miljenike!

Foto: Nikola Knežević, Benny Gasi, Marko Ristić