Vrhunska imena na Demofestu u Banja Luci – Rudimental, Dubioza, Freemasons, Marky Ramone…
6. lipnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Vrhunska imena na Demofestu u Banja Luci – Rudimental, Dubioza, Freemasons, Marky Ramone…

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova i domaćih odličnih koncerata, ove godine slavi 10 godina postojanja!

S obzirom na najavljeni program i sva popratna događanja, Demofest 2017 u revijalnom će se tonu truditi biti 10 puta bučniji, 10 puta luđi i 10 puta bolji nego do sada! Demofest je kroz godine postao jedan od najuspješnijih festivala u ovom dijelu Europe, a u prilog tome govori i činjenica da je uvršten na UNESCO listu projekata od posebnog značaja za povezivanje i razvoj kultura u zemljama Europe.

Također, Demofest je 2016. godine nominiran za prestižnu nagradu UK Festival Awards, i to u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival izvan Velike Britanije.

Ovogodišnji Demofest bit će održan od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, i pored natjecateljskog dijela za demo bendove, donosi koncerte poznatih domaćih i stranih izvođača poput Dubioze Koletiv, Ede Maajke, Lačnog Franza, Freemasonsa, Rudimentala, Markyja Ramonea i mnogih drugih. Ulaznice za Demofest 2017 kupuju se na ulazu u Tvrđavu Kastel, a za publiku iz Hrvatske organizirani su posebni i vrlo pristupačni paketi smještaja, prijevoza i ulaznica.
Raspored izvođača po danima, kao i ponudu paketa, provjerite ovdje.

Foto: Nikola Knežević

Uz najavu odličnih svirki, za proslavu desetogodišnjice, Demofest će dobiti i vlastitu himnu, za koju su zaslužni bendovi M.O.R.T. i ZAA, a festival je proširen na više pozornica, pa će se svirke održavati na glavnoj, ”Basstion” bini, ali i na ”Beton” bini, na kojoj je prije 10 godina i započela cijela demofest priča.

Na natječaju banjalučkog Demofesta, koji je završen prije nekoliko dana, ove godine stigla je čak 471 prijava demo bendova sa područja cijele ex-Yu. Najveći broj prijavljenih bendova je iz Srbije (208) i Hrvatske (128), kao i BiH (80), a prate ih Slovenija (33), Makedonija (15) i Crna Gora (7). Među 50 demo bendova koje je izabrao stručni žiri, naći će se čak 9 bendova iz Hrvatske – Bad Mashrooms, Disco Occulto, Harvo Jay, Ischariotzcky, Neće to na dobro, Pale Origins, Slow Motion Suicide, Tyger Lamb i Detroit Groove Gang. Osim demo bendova, zbog kojih je Demofest i nastao, u revijalnom dijelu programa nastupit će najpoznatija imena regije, ali i svijeta.

Ovo je samo mali presjek onoga što publiku očekuje na 10. izdanju Demofesta kojem je cilj pokazati da glazba diktira ritam ljeta, a da najbolja zabava nije nužno na obali, već od 20. do 22. srpnja u Banjaluci. Demofest uz glazbeni program nudi pregršt doživljaja. Detaljnu ponudu, raspored svih izvođača, kao i razne zanimljivosti pročitajte ovdje, a sve novosti vezane uz festival pratite na službenoj FB stranici Demofesta. Aranžmani za publiku iz Hrvatske su u prodaji, a ponudu paketa možete provjeriti na ovom linku.