Izvrsna Nika Turković u pjesmi i spotu koji oduzimaju dah!
22. lipnja 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Izvrsna Nika Turković u pjesmi i spotu koji oduzimaju dah!

Bez straha i predumišljaja, vođena kreativnom intuicijom i trenutnim stanjem uma, Nika Turković odlučila nas je iznenaditi zaokretom u svom stvaralaštvu.

Osim što je nedavno zapalila društvene mreže drastičnom promjenom imidža, koju je objasnila vrlo jednostavno ‘ovo sam isto ja, samo još više svoja’, nismo naslutili da je već taj korak bio početak neke nove priče.

Novi singl ‘Pusti’ osjetno je drugačiji od svega što je Turković do sada donijela na scenu.

“Pusti je jedno novo poglavlje, ništa manje ‘ja’ nego sve što smo do sada radili, već samo odvažnije i malo hrabrije po mom mišljenju. Nastala je s nekom željom da prenesemo ljetno stanje uma, ljubavne emocije, avanture i pustolovine kroz neki 80s, plesni sound u kojem u zadnje vrijeme posebno uživam. Na tekstu i glazbi je sa mnom radio Matija Cvek, kojem se na našoj glazbenoj sceni najviše divim i s kojim sam uvijek najsretnija raditi, dok je za aranžman kao i uvijek bio zadužen Ivan Pešut, moj prijatelj i kolega koji od svega što mu padne pod ruku, napravi nešto čarobno. Jako sam zadovoljna s onim što smo donijeli i jedva čekam čuti što će reći publika”, izjavila je Nika.

Počinje biti vrlo jasno, kako je recept uspješnog projekta zaista zajedništvo jedne provjerene ekipe, koja se već toliko uhodala, da svakim novim korakom samo dižu ljestvicu u realizaciji ideja. Od glazbe do vizuala, Nika od prvog singla ima ‘svoje ljude’. Ona se prepušta njima, i oni njoj.

Promjena imidža savršeno se servirala kao dodatna inspiracija redatelju spota Luki Sepčiću.

“Drastična promjena imidža je kao iskaz svojevrsni filmski katarzični moment, a kako s Nikom ništa nije slučajno, pa je taj “bunt” u ovom slučaju kao fragment dodatno motivirao ovu mikro coming-of-age priču smještenu u meni najpoetskije, najdivnije i najranjivije doba. Sve je to ono što se dogodi između dva plava sata, između sumraka i zore, nakon zalaska i prije izlaska, te ostaje zauvijek u tom vremenu kao sjećanje na tople mokre bezbrižne veceri. Coming-of-age i melankolija, moje najdraže teme. Takvim se spontanim avanturama jednostavno prepustiš i pustiš”, rekao je Luka.

SESTRICE su opet dostavile točno ono što je ova pjesma tražila. A dodatno su nas poveli i mladi glumci – Lara Nekić i Josip Brakus koji su nam skupa s modelom Lunom Valas prenjeli osjećaj nadolazećeg ljeta, lakoće postojanja, otpuštanja kočnica i prepuštanja mladoj, sirovoj, neiskvarenoj ljubavi.

“Mislim da nam je svima ovo bilo najdraže snimanje do sada. Već uhodana ‘familija’ na čelu s Anom Badurinom i Lukom Sepčićem koji nikada samo ne rade na mojim projektima, već ih žive skupa sa mnom, ponovno su napravili čaroban posao. Uvijek sam htjela filmsku priču za svoj spot, a Luka je upravo na taj način pristupio ovoj pjesmi. Ništa manje od njega više ni ne očekujem jer si u ovoj fazi već čitamo misli. Ana kao I uvijek, drži sve konce u rukama te pazi na detalje kako bismo ostvarili sve što smo naumili. S genijalnim Franom Pamićem na kameri i vrhunskom ekipom na svjetlu, mislim da bolji tim nisam mogla zamisliti.”

Foto: Petra Mikšik