Matija Dedić ima novi album – “Male ljubavi (…susreti)”
9. lipnja 2017.
Nikola Knežević (2543 Članci)
Podijeli

Matija Dedić ima novi album – “Male ljubavi (…susreti)”

Vodeći pijanist i jazz glazbenik na ovim prostorima, Matija Dedić, čiji je album “Matija svira Arsena” bio najprodavaniji album u 2016. godini i koji je osvojio 5 Porina za isti (uključujući i za Album godine) te ove godine osvojio dva Porina i za DVD izdanje “Matija svira Arsena – Live in ZKM”, uz Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe s Šimunom Matišićem, snimio je novi album.

Na albumu na kojem se nalazi 11 skladbi, specijalni gost je svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo, a pridružili su im se još Stanislav Kovačić na čelu, Alen Svetopetrić na basu i Silvio Pasarić na gitari. Upravo Merimina i Matijina interpretacija legendardne skladbe Zdenka Runjića “Potraži me u predgrađu” odabrana je za prvi singl koji najavljuje album na kojem se još nalaze interpretacije klasika Arsena Dedića kao što su “Odlazak”, “Otkako te ne volim”, “Vraćam se”, “O, mladosti” i “Što me čini sretnom”, Zlatan Stipišića “Divji cvit”, Kemala Montena “Nije htjela”, još jedan Runjićev evergreen “Molitva za Magdalenu” te tradicionala kao što su “Što te nema” i “Kradem ti se u večeri”.

Album su snimali Silvio Pasarić i Domagoj Perišić u ZKM-u & Sipa Music Studiju, za miks jebio zadužen Silvio Pasarić, a za mastering Domagoj Perišić. Produkciju potpisuju Silvio Pasarić i Matija Dedić. Fotografije na albumu potpisuje Ivo Dunat, a sjajno likovno oblikovanje Ana Nikolić Baće.

“Odabravši među jedanaest pjesama neke od ključnih, poznatih i skrivenih predložaka, autorskih pjesama i tradicionala, reinterpretacijom istih postigao je efekt prirodnog nastavka albuma “Matija svira Arsena” kojeg je, složit ćemo se, bilo prilično teško proslijediti idućim projektom. A koji pak, jer govorimo o glazbeniku sklonom avanturama, krije neke važne pomake, “dodatke” i
vrhunsku svirku u nekim drugačijim registrima.

…A upravo je imaginacija i naslućivanje, pored konkretne svirke, ono što razlikuje glazbu za jednokratnu upotrebu i onu koja otvara neke drugačije, neomeđene prostore koji ne podliježu uobičajenoj kategorizaciji. Matija Dedić odavno je sam svoja kategorija, preciznije, više njih”, zapisao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma.

Za singl je snimljen i spot pod redateljskom palicom Dinka Pasinija. Spot je snimljen u ZKM-u gdje se album i djleomično snimao, pa je spot sjajno zabilježio intimnu atmosferu sa snimanja. Album “Male ljubavi (…susreti)” po cijeni od 89 kuna kupite na prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write comment